Як ніжинські дошкільнята зимоньку проводжали

 

 

 

 

Кажуть в народі: «Масниця іде, за собою гостей веде!»
Радісне, прадавнє, традиційне свято українців Масниці , відзначали в ДНЗ №13 «Берізка» під срібні співи Весни-красни, рум’янощокої господині Масниці, Зимоньки в величезній родині дітей, батьків, шанованих гостей на святково прибраному майдані.
Велично, як годиться, біля самісінької печі накрили святкові столи господині вишитими рушниками, а на них – вареники, духмяний чай, бублики. Сама Масниця, що на сонце схожа, на підвищенні прибрана стояла та посмішкою радо всю гостину зустрічала.
Діток та велику родину батьків , педагогів прийшли привітати теплими побажаннями, смачними гостинцями , шановані гості, улюблені друзі нашого закладу – Копиця Н.М. депутат Чернігівської обласної ради, засновник благодійного фонду «Копиця» , директор підприємства м‘якої іграшки, Володько Н.І.. управляюча Ощадбанку, Стратілат Т.М. помічник депутата Верховної ради України Олександра Кодоли, голова Ліги «Ділова жінка», Чернишова Л.Л. депутат Ніжинської міської ради, Лєонтьєв В.І., заступник голови піклувальної ради ДНЗ.
Талановиті ведучі свята, хустками закосичені, Колесник А.В., Божок Т.Г. емоційно, завзято, з шанобою звичаїв і обрядів, проводили це свято. Масниця (Вергун І.А.), Весна-красна (Гавриляко Ю.В.), Зимонька (Костандова І.В.) разом із музичним керівником Нагорною І.В., створили емоційно-піднесений настрій, особливий колорит рідного нам свята Масниці. Тут ігри були, і вареники запашні, що упліталися за дві щоки і «Лисячого хвоста» гуртом ловили,і яскраве Сонце-колесо водили, і веснянок співали, і Весну прославляли та Зиму проводжали…
Вирувало, співало, посміхалося всім-усім і дорослим, і малим улюблене свято Масниці.
Від усієї душі вітаємо і Вас з прадавнім святом! Бажаємо свята веселого, ситого і багатого . Нехай попрощається зі своїми правами Зима, а разом з холодами підуть усі негаразди, печалі і тривоги з землі рідної української і настане квітуча Весна.
Завідувач ДНЗ №13 Н.М.Примушко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь