Поліція Чернігівщини відкрила ще одне провадження за фактом порушення виборчого законодавства

 

 

 

 

Поліція за поданням прокуратури відкрила ще одне кримінальне провадження за фактом перешкоджання здійснення виборчого права, що мало місце 1 березня в Бахмачі.

Чергове порушення виборчого законодавства серед чиновників виявила Бахмацька місцева прокуратура під час моніторингу засобів масової інформації. У статті йдеться про те, що місцевий чиновник збирав особисті дані людей в наметі кандидата у президенти України. Дану інформацію Бахмацька місцева прокуратура надіслала для розслідування до поліції.

З огляду на те, що згаданий вище факт збору персональних даних посадовцем у наметі кандидата в президенти може перешкоджати вільному здійсненню виборчого права, поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 157 Кримінального кодексу України. Таке правопорушення карається обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

Станом на ранок 4 березня поліція Чернігівської області отримала 99 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Триває розслідування восьми кримінальних проваджень.

За час виборчої кампанії було відкрито такі провадження:

  • За фактом порушення порядку фінансування виборчої кампанії  в Чернігові (ч. 2 ст. 159-1 Кримінального кодексу України);
  • Два провадження за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права у Прилуках та Коропському районі (ч.1 та ч.2 ст. 157 Кримінального кодексу України);
  • Чотири провадження за фактом підкупу виборців у Чернігові, Козельці та Прилуках (ч. 1 ст. 160 Кримінального кодексу України).

За відсутністю ознак складу злочину закриті два провадження:

  • За повідомленнями про перешкоджання журналістській діяльності в Чернігові (частина 1 статті 171 Кримінального кодексу України;
  • За пошкодження білборду у Чернігові (частина 2 статті 157 Кримінального кодексу України).

Одне провадження за фактом підкупу виборців у Козельці (ч. 1 ст. 160 Кримінального кодексу України) передано за підслідністю до Києва. Дзвінок жителю райцентру з пропозицією отримання неправомірної вигоди надійшов саме звідти.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь