Сергій Охонько про перспективу Ніжина у створенні Міжнародного авіалогістичного центру

 

 

 

 

За словами депутата Чернігівської обласної ради Сергія Охонька, фундаментом виконання інноваційних змін в Ніжині є потужна економіка. Головну ставку, на його думку, треба робити на модернізацію ніжинського аеродрому та створення на його базі «Міжнародного авіалогістичного центру” з можливістю прийняття вантажних літаків. Це створить умови для будівництва нових терміналів, перевантаження та зберігання товарів, обладнання та інших вантажів.

Необхідність такого центру обумовлена відсутністю на території України та в досить великому радіусі подібних комплексів. До того ж, ніжинський аеродром практично єдиний в повній мірі незадіяний в Україні, який зберігся і має можливості приймати вантажні літаки. Маючи інфраструктуру та вільні землі навколо, аеродром має всі підстави перетворитися на потужний авіаційний хаб. Розвиток авіалогістики дасть можливість для будівництва й виставкових центрів, яких в Україні практично немає, що у свою чергу покращить розвиток туристичної галузі.

У перспективі існування авіалогістичного центру спонукатиме потужних промислових «гравців» створювати на території міста нові підприємства по комплектації та виготовленню продукції. Адже з розрахунку логістичних витрат – це досить суттєво зменшить собівартість товарів. Як наслідок – створення нових екологічно невиснажливих підприємств, які забезпечать нові робочі місця, задіють непрацюючі ніжинські підприємства, збільшать в рази надходження до міського бюджету. Це дасть можливість реалізовувати інші сектори стратегії, пов’язані з розвитком туризму, комфортного та безпечного проживання у Ніжині. Близькість до міжнародних автодоріг Е95, Е101 та потужний залізничний вузол є додатковими перевагами для розвитку Ніжина як потужного логістичного центру північної України.

Реалізація даного проекту стане поштовхом для будівництва нових підприємств та стартом для розвитку економіки регіону. Саме в цьому напрямку бачить розвиток Ніжина Сергій Охонько, який є ініціатором розробки Стратегії міста Ніжина.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь