Не усім ніжинським пенсіонерам надіслали монетизовану субсидію разом з пенсією

 

 

 

 

Тож, аби не утворилося заборгованості, їм доведеться сплатити за комунальні послуги з власних кишень. Субсидійні кошти цим пенсіонерам надійдуть переказом через Ощадбанк. Причиною цьому стала технічна помилка Пенсійного фонду: не усіх пенсіонерів змогли ідентифікувати.

Автор: Ольга Рогачова

«Уже з 7 березня почали надходити усні звернення від пенсіонерів з приводу того, що вони, отримавши пенсію, не отримали субсидії. Того ж дня надійшов лист з Міністерства (авт. — соціальної політики), про те, що з технічних причин, Пенсійний фонд зміг ідентифікувати не усіх своїх пенсіонерів. Відповідно, не запросив кошти і не провів виплати субсидій разом з пенсією», — розповіла очільниця Управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міськради Валентина Кулініч.

У листі Мінсоцполітики пояснили, що пенсіонерам, які з технічних причин не отримали субсидії разом з пенсією, її буде перераховано через АТ «Ощадбанк».

Оскільки наявність простроченої заборгованості унеможливлює подальше надання державної підтримки у вигляді субсидій, її одержувачі повинні вчасно сплачувати за комунальні послуги. Виходить, що ті, кому платіжні документи надійдуть раніше за субсидійні кошти, матимуть сплатити за рахунками з власної кишені. Хоча можливо, що грошовим переказом через «Ощадбанк», субсидії все ж надійдуть пенсіонерам вчасно.

Джерело: uezd

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь