План “червоних ліній” по Ніжину громада погодила

12 березня, у Ніжинській міськраді відбулись презентація та громадські слухання щодо довгоочікуваного плану «червоних ліній» центральних вулиць міста Ніжина: Прилуцька, Шевченка, Московська, Носівський шлях, Генерала Корчагіна, Незалежності, Синяківська, Богдана Хмельницького, Воздвиженська, Березанська, Борзнянський шлях, Овдіївська, Набережна. Проект розробило Державне підприємство “Науково-дослідний і проектний інститут містобудування”. Про це повідомляє сайт “Нежатин”.

Довідка.“Червоні лінії”- це межі існуючих вулиць, доріг, які розділяють ділянки забудови та територію іншого призначення. Тобто червона лінія ставить межу між об’єктами нерухомого майна та територією громадського користування, наприклад, дорогою, автошляхом чи залізницею.

Зазначимо, що червона лінія забороняє будь-яке будівництво в її межах чи приватизацію ділянок. Вона слугує на перспективу для розширення межі частини міста. Після затвердження плану та визначення меж земель загального користування для вулиць, передача землі, яка знаходиться в межах червоних ліній, заборонятиметься. Від членів громади було озвучено питання: «А як же бути тим людям, ділянки яких вже приватизовані, але по ним проходять червоні лінії, згідно даного плану? Чи матимуть вони проблеми з документацією?»

На це заступник міського голови Григорій Олійник повідомив, що права власника цієї ділянки не позбавлять, але реконструкцію у майбутньому не дозволять. Загалом же, цей план приймається для того, щоб при будь-якій владі ніхто не мав права зазіхати на загальну міську територію, яка створена для громадського користування.

Озвучено було слушне питання: «Якщо схема в документації  і те що є в реальності відрізняються одне від одного, чи не буде нестиковок при подальшому плануванні на цих територіях?»

Представник розробника плану повідомила: «Наразі ситуація дійсно відрізняється, але це рішення прийнято безпосередньо для розвитку, розширення та благоустрою даних вулиць. І ці відмінності не обмежують, а скоріше допомагають конструктивно та організовано використовувати території».

У ході громадських обговорень було внесено пропозицію щодо додаткового замовлення на проект по червоним лініям по таких центральних вулицях як Покровська та інших, якщо будуть пропозиції. Звісно, це додаткові витрати з бюджету міста.

Ознайомитись з ПЛАНОМ ЧЕРВОНИХ ЛІНІЙ по Ніжину можна за посиланням на офіційному сайті Ніжинської міської ради.

План “червоних ліній” по Ніжину громада погодила. Остаточне рішення по цьому питанню мають прийняти депутати на сесії міської ради.

Марина Волинець

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь