Чверть поліцейських Чернігівщини – жінки

 

 

 

 

Про це розповіла представниця поліції під час зустрічі з активістками «Спілки жінок Чернігівщини» в обласній науковій бібліотеці імені Володимира Короленка.
Доступною мовою про роботу поліції жінкам розказала тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу кадрового забезпечення Чернігівської поліції Яна Кондратій.
– Свого часу я отримала медичну освіту і планувала працювати за фахом, але прагнення причетності до змін у державі привело мене 2014-го року до лав тоді ще міліції. Потім була служба у слідчому підрозділі, раптова (але свідома) зміна відомчої спеціалізації на діяльність з відбору кандидатів на службу до поліції, і два роки активної роботи у рекрутинговому центрі обласної поліції, – поділилася своєю історією Яна Кондратій.
Поліцейська наголосила на тому, що саме конкурсний відбір кандидатів на поліцейські посади є однією з найважливіших складових реформи: правопорядок мають захищати люди порядні, внутрішньо мотивовані, психологічно та фізично витривалі, бажано — добре освічені.
Яна Кондратій пояснила активісткам жіночого руху який саме вигляд має сучасна структура Національної поліції України та які завдання покладаються на кожен підрозділ. Вона також запропонувала активісткам спілки жінок переглянути кліп про роботу поліції, приурочений до третьої річниці реформування.
Слухачки, які у своїй громадській діяльності опікуються, серед іншого, питаннями гендерної рівності, відмітили, що на відео чимало жінок. І справді, в поліції Чернігівщини станом на 2019 рік їх працює майже 25%.
У попередні роки кількість жінок не перевищувала навіть 20%-й бар’єр. Нині в окремих підрозділах жінок працює понад третина.
Принагідно гостя заходу запросила громадських активісток посприяти в інформуванні жителів Чернігівщини про роботу в поліції.

Поліція Чернігівської області

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь