На Чернігівщині «стережуть» бджіл від пестицидних фокусів аграріїв

 

 

 

 

Нещодавно відбулось засідання підсумкової колегії Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації. У заході взяв участь член колегії – начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

Говорили про підсумки роботи агропромислового комплексу області за минулий рік та завдання по розвитку сільськогосподарського виробництва на 2019 рік. Нині Чернігівщині є чим пишатись, адже область вже вдруге перетнула 4-х мільйонну позначку по збиранню зернових культур (4,9 млн тонн), зазначив  у вступному слові директор Департаменту Юрій Ткалич.

Про дотримання вимог законодавства при застосуванні засобів захисту рослин та сучасні підходи співпраці пасічників та орендарів сільськогосподарських земель розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

«Питанню застосування пестицидів повинна приділятися увага як суб’єктів господарювання, які їх використовують, так і власників бджолосімей. Це питання постійно на контролі Держпродспоживслужби. У 2018 році були поодинокі випадки загибелі бджолосімей у нашій області. Тому, з метою недопущення таких випадків, необхідно зробити все можливе, щоб застосування пестицидів було згідно з чинним законодавством. Особливу увагу треба звернути на доведення інформації про обробки полів до власників бджолосімей. Тільки спільними зусиллями ми можемо профілактувати загибель бджіл», – зазначив Юрій Павлішен.

Також під час колегії голова Чернігівського обласного об’єднання бджолярів Ігор Сокоринський презентував нову систему моніторингу процесу хімічної обробки рослин «Гранд Експерт». Це сайт, де аграрії можуть миттєво і безкоштовно оповістити бджолярів про планову обробку рослин – www.grand.expert.

Джерело: ЧЕLINE. Новини Чернігова

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь