З робочим візитом до Ніжина прибув міністр інфраструктури України

 

 

 

 

Сьогодні, 18 березня, до Ніжина з робочим візитом прибув Володимир Омелян міністр інфраструктури України. Близько третьої години дня пройшла зустріч у Ніжинський районній державній адміністрації громади Ніжинщини з міністром.

На зустрічі були присутні: Володимир Ткач — радник голови Чернігівської ОДА, Юрій Мартинов – в.о. начальника служби автодоріг у Чернігівській області, голова Ніжинської РДА В’ячеслав Івашин та Михайло Герасименко — директор ТОВ «Ніжинська пересувна шляхобудівна механізована колона».

Основними питаннями, які обговорювали на зустрічі були проблематика та розвиток інфраструктури нашого району.

Треба зауважити, що зала Ніжинської райдержадміністрації була повністю заповнена нашими земляками, які виявили зацікавленість майбутнім розвитком свого населеного пункту та району. Присутніх, зокрема, хвилювало залізничне сполучення між Ніжином та Києвом, адже це найпопулярніший напрямок серед великого відсотка ніжинців, які прямують до Києва у пошуках роботи. Володимир Омелян зауважив, що стан залізничного пасажироперевезення наразі перебуває у неприпустимому стані. Вигляд та стан рухомого складу потребує негайного та активного втручання. Найближчим часом міністр інфраструктури планує робочу зустріч з мером Києва, у ході якої посадовці планують обговорити питання розбудови привокзальної площі Києва. Також на зустрічі Володимир Омелян обов’язково підніме питання про організацію пасажироперевезення в напрямку Київ-Ніжин. Столиця зацікавлена у ніжинцях, адже досить великий процент містян працює та залишає податки й зароблені кошти саме там.
Міністр зауважив, що організація міжміського сполучення має бути спільною ініціативою мерій Києва та Ніжина. Почати треба хоча б з двох трьох комфортабельних електричок на цьому напрямку за справедливою або пільговою ціною з компенсацією адміністраціями двох міст.

Голова райдержадміністрації підтвердив, що питання актуальне та піднімалося неодноразово на всіх рівнях й тому знаходиться на особливому контролі.

Жителів Ніжинщини також хвилювало питання з вантажними машинами, які курсують містом та районом, знищуючи дорожнє покриття. Міністр інфраструктури підтвердив значний згубний вплив великовагового транспорту на асфальтне покриття, а також зменшення терміну експлуатації останнього через перевищення норм навантаження. Володимир Володимирович наголосив, що нещодавно було придбано 78 нових комплексів габаритно-вагового контролю. Вони мобільні й вже функціонують на дорогах державного значення.

«Після нашої сьогоднішньої зустрічі я особисто дам вказівку організувати інспекційні виїзди до великих елеваторів, а також кар’єрів Ніжинського району. Адже найчастіше саме ці об’єкти обслуговують великовагові машини. Також винесу пропозицію організувати зустріч між губернатором Чернігівської області та підприємцями, що працюють на цій території задля налагодження взаємовигідної та чесної співпраці. Якщо вони заробляють гроші в Чернігівській області, то мають нівелювати негативні наслідки від свого бізнесу. Ми всіляко намагаємося пришвидшити позитивні тенденції від децентралізації та об’єднання. За останні роки спостерігається значне зростання бюджетів Об’єднаних територіальних громад. Тому ми закликаємо громадян активно залучатися до роботи над добробутом своїх міст та ОТГ. Добробут кожної окремої ОТГ – це спільна справа її громадян.», – розповів міністр інфраструктури.

Також Володимир Омелян зауважив, що зміни мають бути поступовими, адже обіцяти швидкий результат за малі зусилля це безвідповідальна політика, а це недопустимо!

Лілія Журко

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь