У Ніжинському драмтеатрі починається новий фестиваль

 

 

 

 

З 27 по 30 березня 2019 року у Ніжинському академічному українському драматичному театрі імені М. Коцюбинського пройде «Всеукраїнський театральний фестиваль малих форм «Майстерія».
27 березня:
14.00–15.00 – урочисте відкриття «Всеукраїнського театрального фестивалю малих форм «Майстерія».

15.00-16.00 – Львівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Ю.Дрогобича «Маргарита й Абульфаз» за твором С. Алексієвич (монодрама на 1 дію без антракту, мова вистави– українська).

Ніжинський драматичний театр, фестиваль
Тривалість вистави – 50 хв, без антракту.
Ця вистава, де історія про велику силу кохання зіткнулася з руйнацією самого поняття «людина». Геноцид вірменів у Баку 1990 року… Жахи погромів… Грабіжництво… Пожежі… Вбивства… Берег моря стає свідком трагічних сцен: батьки втрачають дітей, брат-сестру, чоловік-дружину. Чи може міжнаціональна ненависть стати на заваді коханню між вірменкою та азербайджанцем?
Знову і знову Маргарита перебирає у пам’яті спогади тих жахливих і все ж сповнених щастя днів.
18.30–20.50 – Мінський обласний драматичний театр (Білорусь) «Любов.@Собака.Точка.by», за твором Л. Агулянського (комедія на 2 дії з антрактом, мова вистави білоруська та російська).
Тривалість вистави -2 год 00 хв, антракт – 15 хв.
«Той факт, що віртуальне життя ніколи не замінить реальне, є безперечним. Там, на іншому боці Інтернету – Людина з великою тугою, справжнім болем, справжньою жагою любові.»
Жанр вистави – комедія. Але оскільки ця історія про кохання, то і комедія – лірична. Він – російськомовний іноземець. Вона – туристка із Росії. Познайомившись та поспілкувавшись в Інтернеті, вони вирішили перейти до реального спілкування. Глядачі матимуть змогу стати свідками цікавих та одночасно щемливих пошуків «відмінностей» з обох боків.
28 березня:

15.00–16.20– Дніпровський Національний академічний український музично-драматичний театр ім. Т. Шевченка «Я вам цей борг ніколи не залишу», за творами Л. Костенко (моно вистава на 1 дію без антракту. Мова – українська).

Ніжинський драматичний театр, фестиваль
Тривалість вистави – 1 год 15 хв, антракту немає.
У виставі піднімаються філософські питання стосовно України: нації, мови, революції гідності 2013-2014 рр. та ін..
18.30–19.35 – Херсонський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. М.Куліша «Мрія», за п’єсою Я. Пулінович (моно вистава-історія дівчини, мова- українська).
Тривалість вистави – 1 год 00 хв, антракту – немає.
Про що мріють дівчата в 16 років? Можливо, про популярність серед однолітків, або про прихильність хлопців, або про щось своє, недосяжне для дорослих і незрозуміле для друзів, щось особисте, потаємне…
Свою історію розповідає дівчина на ім’я Наташа. Вона старанна учениця, займається спортом і співами. У неї кожен день розписаний по хвилинах. Здавалося б, чого іще бажати?.. Але одного дня героїня відкриває для себе нове відчуття – в неї з’являється мрія. Ні, не та, яку їй нав’язує школа чи батьки, це інша мрія, адже потяг де неї вона відчула своїм серцем.
Проте дівчина ще не знає, що таке шлях до мрії, що він може бути тернистим, сповненим болю і розчарування. Це вже інша школа, це школа життя, в якій головне скласти іспит з людяності.
29 березня:
15.00-16.10 – Київський Національний академічний театр оперети «Акомпаніатор», за п’єсою М. Мітуа (монолог-сповідь на одну дію, мова- українська).
Ніжинський драматичний театр, фестиваль
Тривалість вистави – 1 год 00 хв, антракту немає.
Тема моновистави – театр. У виставі йдеться про те, що стосується всіх, хто займається театром, не тільки акторів та режисерів. Люди, які стоять за кулісами, багато в чому визначають успіх п’єси. Герой – акомпаніатор, його робота — супроводжувати успіх кумирів. А одного разу доля дає йому шанс бути в яскравому світлі рампи! Його сповідь перед публікою завершується тим, що артист, який спізнювався, виходить на сцену… Що в цей момент відчуває акомпаніатор? Відповідь знатимуть глядачі моновистави «Акомпаніатор» .

18.30-20.00 – Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т. Шевченка «Невчасно», за п’єсою Лани Ра (комедія на одну дію, мова – українська).

Ніжинський драматичний театр, фестиваль
Тривалість вистави – 1 год 20 хв, антракту немає.
Вистава «Невчасно» за п’єсою сучасної української письменниці Лани Ра – це інтригуюча життєствердна оповідь про віру у свою невипадковість. Головний герой вистави, перебуваючи на межі між життям та самогубством, має зробити складний вибір. Кому-кому, але Архітектору самим Богом дано будувати… своє щастя своїми руками, проте натомість бідака намагається ці руки на себе накласти… Тут би і виставі кінець, якби це не було лише початком. Прозріння за прозрінням під пильним наглядом Янгола-охоронця, мандрів у минуле життя… І нарешті – герой «знаходить себе» там, де зовсім не очікував!
30 березня:

11.00-12.30 – Запорізький муніципальний тетр-лабораторія «VIE» «ОТВЄТКА@ua» , за твором Неди Нежданої (монобомба на одну дію, мова – українська).

Ніжинський драматичний театр, фестиваль
Тривалість вистави -1 год 20 хв, антракту немає.
Вистава –присвята Василю Сліпаку, який загинув в АТО. Сучасні українські реалії, жінка та війна, питання материнства та помсти за смерть близьких. Музика та мистецтво як вид зброї. «Скажете, наші теж стріляють? Стріляють, ще й як стріляють. Тільки у нас це «Атвєтка», постріл у відповідь означає».

15.00-16.10 – Театр «Лестница» (Ізраіль) «Яблука із саду Шліцбутера», за твором Д. Рубіної (поетична розповідь- драма на одну дію, мова- іврит та російська).

Ніжинський драматичний театр, фестиваль
Тривалість вистави -1 год 00 хв, антракту немає.
Десь там, у непрохідних хащах «епохи застою», у великому місті, у редакції єврейського журналу, який друкується мовою ідіш, при великій вуличній сонячній спеці та зудусі неочікувана зустріч провокує одвічно забаганкову людську пам’ять. Повертає героїню вистави у часи її дитинства і навіть раніше…
18.30-19.45 – Державний театр драми та комедії ім. Н. Аронецької (Молдова) «Білий зошит…відверто», п’єса О. Салової-Чекан за творами Белли Ахмадуліної (літературно-драматична вистава, мова-російська).
Тривалість вистави – 1 год 10 хв, антракту немає.
Поезія вишуканого слова, напруженого ліризму та повної душевної відвертості, що породжує зухвалі образи, фантастичні, позачасові дії. Світ ніжності і добра, світ високої духовності і душевного такту. Світ, де найповсякденніші ситуації набувають деяку ірреальність, та характер таємничої «дії».
19.45-20.00 – урочисте закриття «Всеукраїнського театрального фестивалю малих форм «Майстерія».

Каса працює щоденно, крім понеділка, з 10°° до 18°° та за годину до початку вистави у приміщенні театру.

Ніжинський драматичний театр, фестиваль

mynizhyn.com за матеріалами Олега Кошевого
Фото афіш з мережі

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь