Весняне водопілля: коли очікувати найвищого рівня води на річках Чернігівщини

 

 

 

 

Весняне водопілля на річках у межах Чернігова цього року очікується незначне, інформує відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради.

На ріці Десна вихід води на заплави в межах міста починається з відмітки 681-700 см над «0» поста. Підтоплення пляжу «Золотий берег» починається з підйому води вище 555 см над «0» поста. А в 2019 році метеорологами прогнозується максимальний рівень води в Десні на цій ділянці 360-400 см над «0» поста. Період, коли очікується максимальне підвищення рівня води – з 25 квітня по 5 травня.

Про це повідомляють у прес-службі Чернігівської міськради.

На 12 березня фактичний рівень води в Десні на території Чернігова був 271 см над «0» поста.

Рік тому в цей день він був 379 см над «0» поста, а максимальний минулорічний рівень деснянської води зафіксували 13 травня – 573 см над «0» поста.

Ситуацію по річці Стрижень прес-службі Чернігівської міської ради уточнив начальник Чернігівського обласного центру з гідрометеорології  Руслан Овсєєнко. Він пояснив, що на території всієї Чернігівської області в цьому році процес танення снігу вже, в основному, пройшов, і водопілля в малих річках вже сформувалося. Як ми всі бачили, процеси танення снігу цьогоріч були млявими, земля встигала відтанути і вода просочувалась у грунт. Тому, зокрема, на Стрижні підйому води в результаті танення снігу цього року більше не очікується.

Джерело: ЧЕLINE. Новини Чернігова

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь