У квітні за газ платитимемо дешевше?

 

 

 

 

Також компанія знизила вартість газу для промислових споживачів. У квітні українці платитимуть за газ на 2% менше – 8,38 гривні за куб, повідомляє УНІАН .

Кінцева ціна газу для побутових споживачів Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” з 1 квітня 2019 року становитиме 8,38 гривні за кубометр, що на 2% нижче ціни, яка була встановлена урядом, повідомила прес-служба компанії.

– “Нафтогаз” “У березні компанії “Нафтогазу” скористалися привабливою ринковою ситуацією і закупили достатні обсяги газу для забезпечення побутових споживачів групи. Враховуючи це, Газопостачальна компанія (ЦПК) “Нафтогаз України” знизить ціну на квітень для своїх побутових споживачів у Кіровоградській області та інших регіонах на 2%, не встановлюючи максимально можливу торговельну націнку постачальника, дозволену законодавством”, – зазначає прес-служба. “Таким чином, кінцева ціна газу для побутових споживачів ЦПК “Нафтогаз України” складе 8,38 гривні за кубометр замість 8,55 гривні за кубометр”, – сказано в повідомленні. За інформацією прес-служби, дана ціна включає ПДВ і витрати на транспортування газу по магістральних і розподільних трубопроводах. Також повідомляється, що “Нафтогаз” знизив вартість газу для промислових споживачів. Так, у квітні промислові споживачі “Нафтогазу” на умовах передоплати будуть купувати газ за ціною 7188 гривень/тисячу кубометрів, що на 19% менше ціни на березень (з урахуванням ПДВ). Пропустить через 14 Як повідомляв УНІАН, 14 березня голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв заявив, що ціна газу на європейському ринку впала нижче вартості газу для населення в Україні, яку своєю постановою від 19 жовтня минулого року встановив Кабмін. Враховуючи це, “Нафтогаз”, з метою створення конкурентних відносин на ринку газу для населення, запропонував уряду скасувати державне регулювання цін на газ для населення. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дану пропозицію не підтримав. Кабінет міністрів у жовтні минулого року підвищив ціну на газ для населення на 23,5% з 1 листопада 2018 року – до 8550 гривень за тисячу кубометрів. Згідно з оприлюдненим у січні цього року Меморандуму про економічну та фінансову політику за програмою stand-by між Україною і Міжнародним валютним фондом, Україна взяла на себе зобов’язання підвищити ціну на газ для населення на 15% з 1 травня 2019 року, а також з 2020 року порівняти ціни до ринкових. 15 березня Гройсман доручив “Нафтогазу” та Міністерства фінансів України почати переговори з Міжнародним валютним фондом про не підвищення цін на газ з 1 травня цього року, враховуючи зниження вартості палива на європейських ринках.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь