Ніжинські лісівники та школярі висадили Меморіальну алею на честь українських воїнів

 

 

 

 

Меморіальна алея та екскурсія Іржавським лісництвом – спільна акція до Дня Землі

Для ніжинських лісівників спільна робота з молоддю вже стала приємною традицією. Тож у Всесвітній день Землі, яке припадає зокрема й на день весняного рівнодення, директор Юрій Болоховець, головний лісничий Володимир Костирко, інженер з лісових культур Оксана Поліщук та лісничий Іржавського лісництва Володимир Шапошник разом із школярами Світанківського учнівського лісництва, їхнім керівником Любов Храпатою, а також із Ларисою Кукало та Анатолієм Горлачем (сьогоднішній та попередній директори Світанківської школи) відвідали Іржавське лісництво та створили Меморіальну алею, присвятивши її воїнам, які віддали своє життя на сході країни.
«Ми надзвичайно вдячні нашим героям за можливість жити в незалежній Україні, за мир і спокій у наших домівках. На жаль, і лісова галузь втратила на війні своїх працівників: 15 воїнів-героїв полягли, рятуючи рідну землю. Тож на їхню честь ми вирішили створити дубову Меморіальну алею, яка нам завжди нагадуватиме про мужність і відвагу наших колег», – наголосив Юрій Болоховець.
Школярі відвідали також придбаний у цьому році комплекс по переробці шишок, оглянули розсадник по вирощуванню декоративно-садивного матеріалу. Були і в лісовому розсаднику, де побачили, як вирощують саджанці дуба. Власні сили спробували, доповнивши міні-дендропарк декоративними рослинами.
А як засяяли очі дітей, коли підійшли до лісових культур, які вони власноруч посадили ще у 2013 році, давши життя сьогоднішньому молодняку!
Головний лісничий не просто розповів про таємниці вирощування лісу, але й навчив учнів ще невідомого для них правила орієнтування.
«Якщо людина заблукала, можна зорієнтуватися по квартальним стовпчикам. Вони розташовані на межі кварталів, на які поділений ліс. Якщо уявити мапу, то нумерація йде з ПН (зверху) на ПД (донизу) та із ЗХ на СХ. Тобто, чим менше число на стовпчику, тим північніше ви знаходитеся», – пояснив Володимир Костирко.
Наприкінці зустрічі лісівники нагородили школярів подяками за активну громадську позицію та участь в акціях лісгоспу.

ДП “Ніжинське лісове господарство”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь