До України йде антициклон

 

 

 

 

Найближчим часом Україна зіткнеться з потужним антициклоном, середня температура повітря помітно підвищиться по всій країні.

Про це повідомив офіційний сайт Укргідромецентра.

Україна серйозно прогріється вже на наступному тижні, коли в країну прийде значне потепління. Стовпчики термометрів у багатьох областях вдень підскочать до сімнадцяти градусів тепла. Погода почне радувати українців ще більше вже з двадцять третього березня. Дощі продовжать йти тільки на Сході країни, у всіх інших областях буде сухо, сонячно і практично безвітряно.

Україна на порозі літа

Поки на Сході будуть гриміти останні дощі, на Заході температура повітря прогріється до тринадцяти – сімнадцяти градусів вище нуля. Україна зіткнеться з теплом в південних і центральних областях, де можна буде відчути від десяти до п’ятнадцяти градусів вище нуля. Навіть в Карпатах значно потеплішає, і опади будуть обходити стороною всю країну.

Подібна температура збережеться як мінімум до кінця поточного місяця. Втім, синоптики заявили про те, що квітень в країні буде ще більш теплим. Через кілька тижнів Україна буде вітати справжнє літо: середня температура повітря в квітні може дійти до двадцяти шести градусів тепла.

Синоптики прогнозують, що в найближчі місяці Україна може розраховувати на суху, ясну і теплу погоду. Температура повітря буде поступово наростати, і тільки до червня очікується похолодання. Істотні опади надовго покинули країну, попереду – посушливе літо, перші, «весняні» місяці якого погода буде досить приємною.

Портал «Акценти» нагадує про те, що є й інша версія погодних умов на поточний рік. Згідно з даними інших синоптиків, літо в 2019-му році виявиться коротким і настане тільки до початку липня. А ось в серпні варто приготуватися до осінніх температур і великої кількості опадів.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь