«Сміттєві підсніжники» в Ніжині, що створили люди. Фото

 

 

 

 

Ніжин – зелене місто, де росте багато дерев, що слугують йому легенями, але як часто люди забувають про це і забруднюють їх. Те ж саме стосується і артерій міста – річок та озер, що потребують розчистки. Одним з таких є озеро по вулиці Об’їжджа. Ще два роки тому ніжинська громада зініціювала та подала проект на «Громадський бюджет», що стосувався розчищення і впорядкування території водойми. Депутатами Ніжинської міської ради було погоджено виділити 199 тис. гривень на перший етап благоустрою, але роботи не були виконані. У рамках робіт по благоустрою було зроблено розчистку території від гілля та чагарників. Громада і сама проводила суботники біля водойми. Та наразі озеро відлякує своїм виглядом. Ось і цього року місцеві мешканці виклали фото у мережу Фейсбук, на яких гарно видно сміття на поверхні  води.

Чи планує в цьому році міська влада вести роботи по розчищенню озера? З цим питанням ми звернулись до КП «ВУКГ». Там нам повідомили, що коштів на дані роботи не передбачені в бюджеті. Проте, керівництво підприємства все ж буде просити депутатів виділити кошти на розчистку озера, аби залучити організації, що спеціалізуються на даних видах робіт.

Проте, справа не в комунальних службах, що мають ініціювати розчистку водойми. Люди ігнорують природу і смітять, тим самим, забруднюючи екосистему. І це стосується не лише даного озера, а й парків міста, і того ж самого лісу по Прилуцький, який  місцями просто «тоне» в смітті, що й зафіксували журналісти. І це чия відповідальність: комунальних служб чи людей?

Джерело: НЕЖАТИН

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь