Відтепер «Доступні ліки» отримуватимуть виключно за електронними рецептами

 

 

 

 

З І кварталу 2019 року усі лікарські засоби за Програмою «Доступні ліки» будуть відпускатися виключно за електронними рецептами.

Виписати електронний рецепт може лікар первинної ланки – сімейний лікар, терапевт, педіатр для пацієнта, який підписав із ним  декларацію.

Очікується, що перший електронний рецепт за  урядовою програмо буде виписаний орієнтовно з 1 квітня.

Основна перевага оновленої програми «Доступні ліки» – вільний вибір пацієнта та отримання необхідних лікарських засобів в будь-якому куточку України незалежно від реєстрації та проживання. Головна умова – наявність договору з Національна служба здоров’я України у аптечному закладі, який бере участь у програмі реімбурсації  «Доступні ліки».

Аптеку учасницю програми «Доступні ліки» можна знайти за відповідною наліпкою, що є на вході в аптечний заклад. Також можна зателефонувати за безкоштовним номером Національна служба здоров’я України 1677 та дізнатися адресу найближчого аптечного закладу, що бере участь у програмі.

Якщо ви живете з діабетом ІІ типу, бронхіальною астмою або серцево-судинними захворюваннями програма «Доступні ліки» забезпечить вас якісними ліками для регулярного вживання безоплатно, або з невеликою доплатою.

Обирайте свого лікаря вже сьогодні!

За інформацією КНП «НМЦПМСД»

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь