Ніжинці можуть безкоштовно та без обмежень вивозити ТПВ на міський полігон

 

 

 

 

З 26 березня по 26 квітня проходить місячник з благоустрою та санітарного очищення території об’єднаної територіальної громади та з озеленення території міста.Закликаємо ніжинців активно долучатися та не залишатися осторонь від прибирання нашого міста. Традиційно навесні місячник оголошується для покращення санітарного стану міста після зими, проведення Дня довкілля та підготовки до Великодня, повідомляє Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю ніжинської міської ради.

Особливу увагу звертаємо мешканців приватного сектору – під час прибирання своїх садиб не складувати сміття обабіч доріг, на тротуарах, газонах та не спалювати гілля, суху рослинність, адже це дуже шкодить довкіллю. Будьмо відповідальними!

У мешканців приватного сектору є декілька варіантів вирішення проблеми із «зеленими відходами», які утворюються в результаті весняного прибирання та обрізки дерев. По-перше, власники приватних домоволодінь можуть компостувати листя та відходи з городів у компостних ямах, на власних земельних ділянках. По-друге, можна власним транспортом вивезти листя на територію міського полігону твердих побутових відходів. ТПВ приймається на полігоні під час місячника – безкоштовно, але виключно від фізичних осіб – власників приватних будинків. І третій варіант – замовити спецтехніку для вивозу листя на територію полігону ТПВ за плату.

Також у рамках місячника відбудеться прибирання прибережних смуг річок і водоймищ, доріг і вулиць, парків, скверів, цвинтарів, ринків, дитячих та спортивних майданчиків, підвалів і горищ житлових будинків, контейнерних майданчиків, зупинок громадського транспорту, прибудинкових територій і громадських криниць, територій підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності.

Закликаємо керівників підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб-підприємців, кожного мешканця, усіх, кому не байдужий Ніжин, навести лад на своїх територіях, прибрати ділянки біля магазинів і кафе. Мешканцям багатоповерхівок та приватного сектору – подбати про чистоту на прибудинкових територіях, у під’їздах будинків, на територіях приватних садиб.

Разом зробимо наше місто чистим, привабливим і комфортним для проживання та відпочинку! Чисте місто — це показник культури мешканців, які проживають в ньому!

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь