Про це повідомляє Politeca.

У квітні українців чекає кілька важливих нововведень. Вони будуть стосуватися економічної та соціальної сфер життя.

ЗНИЖЕННЯ ЦІНИ НА ГАЗ

Нафтогаз з 1 квітня 2019 року зменшить вартість газу для побутових споживачів на 2%. Так, ціна на газ знизиться до 8,5 грн. За куб. м до 8,38 грн за куб. м. На даний момент невідомо, як це позначиться на розмірі інших комунальних тарифів.

МЕДИЧНА ДОПОМОГА БЕЗ ДЕКЛАРАЦІЇ

Міністерство охорони здоров’я з 1 квітня не буде більше фінансувати лікування пацієнтів, які не встигли підписати декларацію з сімейним лікарем. З цієї причини терапевти і педіатри стануть приймати тільки тих пацієнтів, з ким підписана декларація.

До 1 квітня лікарі мали можливість приймати пацієнтів, які не підписали з ним декларацію і отримували за це гроші. Відтепер прийом таких пацієнтів не буде фінансуватися і будуть отримувати гроші тільки за тих, з ким підписано.

ПРИЗОВ У АРМІЮ

Набір на строкову військову службу почнеться з 1 квітня. Він триватиме в усіх областях України до 30 червня. Всі громадяни, які отримають повістку, зобов’язані з’явитися до призовної дільниці.

На службу в Збройних силах України будуть призиватися чоловіки у віці від 20 до 27 років, які не мають права на звільнення або відстрочку. Для осіб без вищої освіти термін служби в армії становить 1,5 року. Ті, хто вже отримав ступінь магістра або спеціаліста, будуть служити лише 12 місяців.