У Гоголевому виші відбулася презентація альбому “СЕРГІЙ ШИШКО І НІЖИН”

 

 

 

 

4 квітня відбулася знакова подія для нашого міста – презентація альбому «Сергій Шишко і Ніжин». В альбомі вперше представлені колекції картин художника з фондів Ніжинського краєзнавчого музею ім. Івана Спаського та картинної галереї Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя. А також вперше презентувалася колекція полотен доньки митця – Валентини Шишко.
Захід проходив в одній із зал картинної галереї НДУ імені Миколи Гоголя, яка присвячена творчості Сергія Шишка, який був частим гостем цього навчального закладу і протягом 1982-1984 подарував йому 36 власних картин. Це одне з найбільших державних зібрань живописних полотен художника. Унікальність колекції в тому, що тут представлені картини різних етапів творчого зростання та розвитку митця. Є в колекції ранні роботи, присвячені Ніжинському вузу («Ніжинський педінститут», 1940, «Парк біля інституту влітку», 1939); картини 1950-1960-х і полотна більш пізнього періоду художника.
На захід запрошені представники творчої інтелігенції міста. Лунали спогади про художника від працівників музею, з якими він зустрічався за життя…
Під час презентації галерея перетворилася на імпровізовану творчу майстерню – учениці школи мистецтв спробували творчо переосмислити на полотні картини Сергія Шишка. Їхні роботи були придбані гостями заходу.
До створення альбому долучилися: міський голова Анатолій Лінник, ректор НДУ ім. М. Гоголя Олександр Самойленко, начальник соціально-гуманітарного відділу університету Віталіна Скороход та фахівці цього відділу, директор музейного комплексу НДУ ім.М.Гоголя Анна Парубець, директор Ніжинського краєзнавчого музею ім. І.Спаського Геннадій Дудченко, фотографи: Ігор Волосянкін, Михайло Михайленко, редактор газети “Альма-матер” Анна Лебедєва, видавці Микола та Людмила Лисенки.

Тетяна Марченко Ніжинська міська газета “Вісті”
фото автора

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь