Резонансна ситуація зі спилянням дуба у Ніжині мала продовження…

 

 

 

 

У ході розгляду на виконкомі питання про затвердження схеми саджання дерев в місті Ніжины міський голова Анатолій Лінник поставив питання начальнику УЖКГ та Б Анатолію Кушніренко стосовно ситуації, яка склалася по вулиці Авдіївській зі спилянням дуба та мала широкий резонанс в місті.

Про це повідомляє сайт “Нежатин

Читати по темі: Ніжинці врятували багатовіковий дуб, який хотіли спиляти без дозвільних документів
Керівник управління пояснив, що заява була написана не на УЖКГ та Б, а на КП «ВУКГ» від приватної особи з формулюванням, що дерево знаходиться, ніби-то, на приватній ділянці та заважає, псуючи покрівлю будівлі.

«Там виникла спірна ситуація, адже дуб знаходиться лише частково на приватній власності. Якщо дерево не знаходиться в реєстрі та не охороняється державою, то такі дерева мають право спилювати мешканці на своїх приватних територіях, але якщо дерево в реєстрі чи знаходиться на комунальній території, то процедура їх видалення зовсім інша», – зазначив Анатолій Кушніренко.

Озвучено було питання і до Управління культури: «Чи ведеться в Ніжині реєстр багатовікових дерев?»

На це Тетяна Басак, начальник Управління культури відповіла, що володіє інформацією лише про два багатовікових дуба у Ніжині та один у Вертіївці, які охороняються державою.

Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що це питання потребує детального вивчення, аби унеможливити загрозу спиляння багатовікових дерев у Ніжині, що не несуть загрози для громади.

Лілія Журко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь