Що робити ніжинцям, якщо вода в крані змінила колір?

 

 

 

 

Останнім часом в спільнотах соціальної мережі Фейсбук з’являються повідомлення щодо поганої якості води з централізованої мережі водопостачання Ніжина.

Адміністрація комунального підприємства « Ніжинське управління водопровідного господарства» доводить до відома споживачів наступну інформацію.

На підставі «Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України» промивка зовнішніх мереж водопостачання проводиться не рідше двох разів на рік: після і перед зимовим періодом експлуатації. Також промивка окремих ділянок водопроводів може виконуватись позапланово: після проведення ремонтів або втручання у роботу водопровідних мереж. КП» НУВКГ» регулярно проводить всі планові та позапланові промивки.

Про даний захід населення міста сповіщається через засоби масової інформації, сайт КП «НУВКГ»: nizhyn-vodokanal.org.ua з доведенням графіка промивки та попередженням про можливе пониження тиску, погіршення якості води та розливи у місцях промивання.

Звертаємо увагу, промивка – це обов’язкова профілактика, необхідна для того, щоб не погіршувалась якість вода.

Якщо вам здається, що вода, яка тече з крану змінила колір, тощо, і при цьому на сайті та в засобах масової інформації відсутнє оголошення про планові профілактичні промивки мереж, то не виключено, що роботи проводяться всередині будинку, наприклад, на вашому стояку, робітниками керуючої компанії або ОСББ, викликані корозією трубопроводів та можливого осаду або аварійними роботами, промивкою.

У такому разі пропонуємо:

Злити воду протягом 10-15 хвилин;
Якщо нічого не змінилося, то зателефонувати до диспетчерської служби; КП «НУВКГ» за номером 7-19-50 або 0681519819 (цілодобово);
Залишити заявку щодо погіршення якості води, вказавши П.І.Б, адресу, контактний телефон та суть скарги (зміна кольору або запаху);
Дочекатися дзвінка та домовитися про візит працівників підприємства.
Нагадуємо, що КП «НУВКГ» промиває тільки зовнішні мережі, які перебувають у підприємства на балансі до зовнішнього зрізу будівлі не втручаючись в роботу внутрішньобудинкових мереж.

Окрім того, КП «НУВКГ» займається тільки холодним водопостачанням. Єдиною дієвою можливістю покращення якості води в Ніжині на сьогоднішній день є регулярна промивка усіх трубопроводів, по яким питна вода потрапляє у помешкання громадян.

Якість питної води в будинках залежить не тільки від стану мереж Ніжина, за які відповідає КП «НУВКГ»», але й від стану внутрішньобудинкових мереж, за які відповідають ЖЕКи, ОСББ та управляючі компанії. Чи згадаєте ви, коли в вашому будинку в останнє промивали водопровідні мережі?

За останні роки одним з найголовніших місць забруднення питної води стали внутрішньобудинкові мережі, промивка яких не виконується. Через забруднення води страждають люди, які, звісно, скаржаться на якість послуг КП «НУВКГ».

КП «НУВКГ» повторно звертається до керівників підприємств усіх форм власності, які надають послуги з обслуговування житлових будинків та прибудинкових територій в місті Ніжині з проханням скласти графіки промивок внутрішньобудинкових систем узгодивши їх з КП «НУВКГ»

Через те, що до обов’язків КП «НУВКГ» не входить контроль якості промивок внутрішньобудинкових мереж, просимо всіх мешканців Ніжина здійснювати контроль над якістю надання послуг організаціями, яким ви сплачуєте за це кошти. Переконані, що тільки завдяки громадському контролю можна змінити ситуацію з постачанням питної води на краще.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь