Щоб не спилювати «на автоматі» до дерев у Ніжині ставитимуться уважніше

 

 

 

 

15 квітня на постійному засіданні депутатської комісії з питань законності розглядалося питання щодо багатовікового дуба по вулиці Авдіївська. Про це повідомляє сайт “Нежатин”.

На минулому тижні працівники КП «ВУКГ» його ледь не спиляли. Активісти, які зупинили процес мають намір домогтись покарання винних, аби в подальшому подібних випадків не траплялось.

Читати по темі: Ніжинці врятували багатовіковий дуб, який хотіли спиляти без дозвільних документів

На засіданні комісії, окрім депутатів, були присутні керівник КП «ВУКГ» Владислав Корман, його заступник Юрій Хоменко та працівник підприємства Сергій Гриценко. Окрім того в обговореннях брала участь заступник начальника УЖКГ та Б Світлана Сіренко. Вона пояснила, що дозвіл на спиляння дуба управління не давало, а рекомендувало заявникам лише обрізати сухі гілки. Виконувати  роботи мало КП «ВУКГ». Підприємство мало намір виконати замовлення, як того вимагали власники приватної ділянки, котрим жолуді дуба псують дах.

От тільки, коли бригада КП «ВУКГ» прибула на місце, їх чомусь не збентежив факт, що ситуація спірна і більшою частиною дуб росте на території міста.

Читати по темі: Резонансна ситуація зі спилянням дуба у Ніжині мала продовження…

Таку поспішність в роботі Владислав Корман пояснив великим об’ємом робіт: «Можливо треба було більш уважніше вивчити цю ситуацію, але зараз ми працюємо «на автоматі», багато робіт. Отримали замовлення і мали намір виконати, адже в заяві йшла мова, що дерево росте на приватній земельній ділянці. Якщо б це дерево було під державною охороною, ми б, звісно його не чіпали».

Активіст Валерій Козирєв повідомив, що він вже займається цим питанням і відповідну заяву подав на Чернігівську обласну філію Всеукраїнського товариства охорони природи, де дерево мають взяти в реєстр. З подібною заявою, стосовно охорони багатовікового дуба запропонував депутатам звернуться від комісії і її голова Олег Щербак.

Окрім того було вкотре наголошено на необхідності взяти в реєстр подібні дерева по Ніжинщині, аби унеможливити такі випадки в майбутньому.

У свою чергу Владислав Корман пообіцяв уважніше вивчати заяви на спилювання дерев.

Нагадаємо, що по даному факту у намаганні спиляти багатовіковий дуб ніжинська поліція веде розслідування, результати якого оприлюднимо згодом.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь