У Ніжині розслідують вбивство 11 безпритульних собак

 

 

 

 

Чергова соціальна напруга назріла в Ніжині. 13 квітня на території комунального ринку було виявлено трупи 11 безпритульних собак, яких потравили невідомі особи. Інформація набула розголосу і люди стали на захист безхатченків.  На сторінках Ітернет-ресурсів навіть з’явилось повідомлення про чималі суми, які готові заплатити за інформацію про догхантерів. Зокрема  адміністрація ТОВ «Ніжинський коопринок» оголосила про винагороду в 20 000 грн. 

Про це повідомляє сайт “НЕЖАТИН”

Читати по темі: У Ніжині оголосили винагороду за інформацію про вбивць безпритульних собак

“Ми неодноразового зверталася до міської влади з питанням вжиття заходів щодо контролю чисельності безпритульних тварин. Одним із способів урегулювання проблеми безпритульних тварин на території міста є створення притулків для тварин. Що ж до недавнього вбивства бездомного собаки, то за інформацію, щодо осіб причетних до скоєння даного злочину, яка допоможе притягнути їх до відповідальності адміністрація ринку гарантує винагороду у розмірі 20 000 грн”, – йдеться у повідомленні.

Аби провести розслідування і знайти винних ніжинська активістка та волонтерка Карина запросла до Ніжина кориспондентів телеканалів “1+1″ та «UA: Чернігів”. Побували на місці події і журналісти сайту “Нежатин”.

Продавці зі сльозами на очах розповідали кориспондентам страшну історію, про те, як ранком 13 квітня побачили трупи собак, яких так любили та за якими доглядали. “Ймовірно їх потравили вночі. Ми прийшли о 6-ій ранку і вони були вже мертві. Хтось сторонній не міг потрапити у цей час на територію. Не знаємо: чи охорона не бачила винних, чи була співучасником злодіяння”, – розповідають продавчині.

Ніжинський активіст Євген Ткаченко також надав коментар журналістам: “Безпритульні собаки – це одна з проблем міста, але влада, чомусь не береться її вирішувати. Я особисто готовий виділити 3000 грн. за достовірну інформацію подану у відповідні органи, що допоможе слідству”.

На місце події волонтери викликали і працівників поліції, які зафіксували покази свідків.

Вдалось нам поспілкуватись і з людиною на ім’я Антоніна, яку продавці звинувачували у жорстокому поводжені з собаками та мали інформацію, що саме вона зверталась до адміністрації ринку, аби ті вирішили питання з собаками. Скарги адміністрації на собак жінка підтвердила, але зауважила, що відношення до вбивства собак не має.

Самі ж продавці жаліються, що були б готові допомогти навіть у догляді за безпритульними собаками, для яких би місцева влада створила притулок.

“У минулому році ми почали рееєструвати безпритульних тварин і маємо на них паспорти. Готові продовжувати цю роботу і надалі”, – ділиться волонтер Карина.

Наразі пошуки винних продовжується, і сподіваємось подібні випадки вже не будуть траплятись у Ніжині.

 

Підготувала Марина Волинець для сайту “Нежатин”

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь