Відвойоване приміщення чекає подальших кроків ніжинської влади

Медична реформа в Ніжині набирає обертів: люди звикають до нової роботи амбулаторій, підписують договори з лікарями, записуються на прийом онлайн. Та в деяких мікрорайонах міста все ж не вистачає терапевтів, і на таку проблему ще взимку цього року жалілись мешканці вулиці Озерна. Наразі це питання поступово вирішується. Можливо цей процес пришвидшила б, наявність нової амбулаторії. Для цього існує навіть приміщення колишньої аптеки, яке декілька років тому ініціативні депутати змогли відстояти задля інтересів громади.

Нагадаємо, що у 2016 році за ініціативи депутата Чернігівської обласної ради Сергія Охонька було збережено приміщення колишньої аптеки за адресою Озерна, 21. Його обласна рада планувала продати з аукціону, як нежитлову будівлю у приватну власність. Це, звичайно, призвело б до нецільового призначення даної споруди, адже новий власник використовував би її у своїх комерційних цілях: будь то кафе, чи магазин. На думку депутата, в мікрорайоні мав би бути збережений медичний заклад. У 2017 році йшла мова про створення пункту сімейної медицини на базі цієї будівлі. Цю ініціативу підтримала і Ніжинська міська рада, надіславши листа стосовно готовності прийняти на баланс приміщення колишньої 200-ої аптеки. Та все було не так просто… Чернігівська обласна рада не досить швидко прийняла рішення стосовно виключення об’єкту з переліку приміщень, що плануються приватизувати. Та врешті-решт, завдяки ніжинським депутатам обласної ради це приміщення залишилось у громаді міста. І це вважалось перемогою, адже майно громади Ніжина було збережено.

Та яка ситуація станом на сьогодні? Про це власне запитали у депутата облради Сергія Охонька. У розмові з журналістами він повідомив, що нажаль міська влада так і не довела цю справу до кінцевого результату, адже медичний пункт не створений, а приміщення з кожним роком занепадає.

«Депутати обласної ради, котрі представляють інтереси Ніжинщини виконали завдання, що ставили перед собою, не віддавши комунальну власність Ніжина у приватні руки. Та місцева влада наразі не звертає увагу на можливість продовжити гарну справу для громади. Я звертався до керівництва з питанням про подальшу долю будівлі, роблячи зауваження про відсутність жодних кроків щодо цільового використання приміщення. Два роки завдяки нашому втручанню були проведені лише роботи з ремонту покрівлі, щоб взагалі не втратити цю будівлю. Але наразі навіть недоведені до кінця дії по передачі частини приміщення під квартири працівникам охорони здоров’я. Про інше й говорити не приходиться. Сподіваюсь, що в цьому році будуть проведені ремонтні роботи і влада визначиться з майбутньою долею приміщення. Нажаль ніякого прямого впливу ми не маємо на керівництво міста», – висловився Сергій Миколайович.

На це сподіваються і небайдужі мешканці вулиці Озерна, які вже давно чекають на зрушення в цьому питанні.

Марина Волинець

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь