Ніжинська малеча вчилася рятувати та допомагати

 

 

 

 

ВОГНЕБОРЦІ У САДОЧКУ НА ГОСТИНІ!
СКІЛЬКИ ЗНАНЬ ПОДАРУВАЛИ ДІТКАМ НИНІ !
АБО ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
В ДНЗ №13 «БЕРІЗКА»
«Людину, якщо вона повинна стати людиною, необхідно формувати …»
Софія Русова
Коли до цих слів додати і думку психологів, що закладене до шести років у дитини залишається на все життя, то висновок один : основна відповідальність у становленні особистості малого українця належить батькам і вихователям. Особливо важливо, щоб перші кроки у свідоме життя малечі були безпечними.
Тому великої відповідальності і значимості, місцева влада Ніжина , управління освіти Ніжинської міської ради надає проведенню «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» у освітніх закладах міста.
З метою профілактичної роботи з дошкільниками, колективом дошкільного навчального закладу (ясел-садка) №13 «Берізка», батьками щодо профілактики травматизму, виховання поважного ставлення до безпеки життя маленької дитини в різних ситуаціях, щоб убезпечити наших дітей та майно від пожежі, ми дорослі, маємо повсякчас нагадувати малюкам правила безпечного поводження з сірниками та електроприладами, бо вогонь може бути і другом , і ворогом.
Педагоги протягом «Тижня безпеки …» використовували чимало цікавих форм роботи: цілий ряд ігор, театралізованих постановок, обігрування проблемно-пошукових ситуацій і т.ін.. А ось сьогодні, при сприянні начальника 16-ДПРЧ (м.Ніжина) 4 ДПРЗ управління ДСНС України у Чернігівській області Степаненко В.І. , провідного інспектора НМРВ УДСНС України капітана служби цивільного захисту Мороза Я.Г., пожежників-рятувальників Смаги О.В., Чабака О.А., Бобровніка Є.В. відбулося тренувально – пізнавальне навчання з справжнісінькою пожежною машиною і відважними вогнеборцями. Як же всього цього чекали і як ретельно готувалися всі.
Треба було бачити атмосферу навчань і тренувань малечі з людьми наймужніших професій ! Діти з захопленням слухали вогнеборців і спільно намагалися вирішити проблемні ситуації, щоб не сталося біди. Слухняно, без метушні і галасу, малята разом з вогнеборцями спускалися з другого поверху запасного виходу садочка. Їх на руках виносили мужні чоловіки, вправно і надзвичайно швидко діяли вони вмикаючи сирену пожежної машини, розгортуючи пожежні рукави, готуючись до ліквідації умовної пожежі. Високо піднімалися струмені води з величезної червоної пожежної машини, створюючи весняну веселку на радість малечі, які з подивом спостерігали це.
Недаремно кажуть в народі: «Краще один раз побачити, а ніж сто разів почути.» Малеча і дорослі сердечно дякували відважних хлопців та навперебій вигукували : «І я хочу стати, як Ви – вогнеборцем!»
Скільки вражень, скільки повчального, надзвичайно корисного, необхідного сьогодні відкрили для себе малюки і дорослі, бо разом моделювали безліч «небезпечних ситуацій» і вчилися долати перешкоди. Ось вони з медичною сестрою Редькою Т.М. та вихователями Христенко Т.М., Парубець Н.Г., Брикаліною Н.М., Хорешко Н.В., Гавриляко Ю.В., Мошко О.М., Костандова І.В., Мархель І.В., Вергун І.А. допомагають лікувати «потерпілих» улюблених іграшок і товаришів, несуть їх на ноші, вчаться діяти з «незнайомими» людьми і предметами і т.д.
Нехай у вашому житті, дорогі діти, не виникає надзвичайних ситуацій, а якщо і виникнуть, то ви вправно здолаєте їх.
Завідувач ДНЗ №13 Н.М.Примушко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь