Студенти активно прибирали парки Ніжина. ФОТО

 

 

 

 

Щороку до Міжнародного дня землі (22 квітня) проводяться різноманітні заходи з прибирання парків, прибережних зон біля річок, околиць міст, облюбованих мешканцями для відпочинку. Утім, такі суботники – крапля в морі у боротьбі із засміченістю України. Головна проблема полягає навіть не в тому, що українці багато смітять, забруднюючи навколишнє середовище, а в тому, що в країні дуже недосконала система поводження з відходами. Саме тому Україна входить в число країн з найбільш високими абсолютними обсягами утворення та накопичення відходів – 700-720 млн. тон щорічно.

  

Сміттєзвалища займають в Україні більше 160 тисяч га, і всі вони вщент заповнені – загальна маса накопичених відходів перевищує 36 млрд. тон. І, на жаль, з кожним роком цифри лише зростають. У той час, коли у європейських країнах, у середньому, переробці підлягають 50 – 60% побутових відходів, у нас ці показники не перевищують 4,5%. Справа в тому, що у розвинутих країнах світу давно працює система роздільного збирання та переробки відходів, коли сортують не лише скляну і пластикову тару, як це роблять в Україні, а й папір, відходи від їжі, поліетилен тощо.

  

Відповідно й студенти Ніжинського агротехнічного коледжу разом з керівником екологічного  гуртка «Життя в стилі ЕКО» Савченко Іриною, взяли участь  не просто в екологічній акції з прибирання сміття, а в акції-грі по сортуванню сміття «Чисте довкілля – чиста душа».

Захід проходив протягом двох днів на різних об’єктах: у Графському парку працювала група ПН181, а в лісі на околиці Ніжина (район Гуньків) – групи АН181 та КН181. Групи були поділені на команди, а кожна команда відповідала за своє сміття: скло, пластик, папір, метал. Таким чином, студенти змогли побачити на власні очі скільки грошей «лежить» у них під ногами і як не по-господарськи відносяться мешканці міста до сміття загалом.

  

Навчишся сортувати – зможеш природу не ображати!
Давайте разом будемо вчитися сортувати сміття! Природа втомилася від нашої бездіяльності!
Ірина Савченко,
керівник екологічного гуртка «Життя в стилі ЕКО»

  

   

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь