У Ніжині реалізовується Проект USAID

 

 

 

 

Наприкінці минулого року громадська організація «Створімо майбутнє разом» під керівництвои Євгенія Коваленко спільно з Ніжинською центральною міською бібліотекою імені М. Гоголя, директор – Олена Єкименко, взяли участь у конкурсному відборі для участі в проекті ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» для бібліотек та громадських організацій об’єднаних територіальних громад України, повідомляє Прес-Центр ГО «Створімо майбутнє разом»

«Одним із напрямків діяльності нашої громадської організації є сприяння місцевого та регіонального розвитку, в тому числі і об’єднаних територіальних громад, а також вирішення соціально-економічних, культурних, екологічних  проблем територіальної громади, сприяння розвитку освіти, науки та культури, розвитку молоді», – зазначив директор громадської організації Євгеній Коваленко.

Проект USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) працює над формуванням належного правового поля децентралізаційної реформи в Україні, збільшення ресурсів місцевого самоврядування та здатності громад ними ефективно розпоряджатись, збільшення спроможності та професійного рівня усіх долучених до реформи груп.

За словами Олени Єкименко, директора Ніжинської центральної міської бібліотеки імені М. Гоголя: «Наша бібліотека є чудовим місцем і простором для проведення різних заходів та реалізації ініціатив. Крім того, у нас ці заходи проходять кожного тижня. Ци можемо по праву бути центром місцевої активності».

У березні цього року Є. Коваленко та Н. Пономаренко стали сертифікованими амбасадорами з питань децентралізації, взявши участь у Всеукраїнському тренінгу проекту ПУЛЬС «ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ 3.0», який організували Асоціація міст України  та  IREX, суб-партнер Проекту ПУЛЬСУ. Ця подія об’єднала 150 представників 71 громади з 17 областей України. Зустріч безперечно була організована на високому рівні.

«Загалом ми спільно розробили різні цікаві та корисні інформаційні заходи щодо процесу децентралізації для мешканців Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. Учасниками заходів стануть представники влади, депутатський корпус, представники регіонального офісу Асоціації міст України, молодь та всі не байдужі мешканці громади», – зазначає Наталія Пономаренко, співкоординатор подій від Ніжинської центральної міської бібліотеки імені М. Гоголя. 

«Нас об’єднує прагнення розвивати нашу громаду» – одноголосно зазначили всі організатори Проекту в Ніжині. 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь