У Ніжині читають Гоголя “нон-стоп” (фото)

 

 

 

 

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя продовжує святкові заходи присвячені 210-річниці з дня народження великого містифікатора, можна сказати символа Ніжина та університету зокрема, видатного письменника — Миколи Гоголя-Яновського.
Провівши значну частину свого життя в Ніжині, майбутній відомий письменник залишив на довгі роки теплі спогади про наше місто. Читаючи Гоголівську прозу, невимушено натрапляєш на відомі обриси тодішнього міського життя. Образи ніжинських містян та їх побуду є майже у всіх творах письменника. Тому не дивно, що 210-річницю з дня народження Миколи Гоголя ніжинська Альма-матер вирішила святкувати весь 2019 рік.
Так, 24 квітня в старому корпусі Ніжинського університету розпочався читацький марафон «Читаємо Гоголя разом». Реєстрація на участь у заході з читання вголос творів Гоголя «нон-стоп» протягом доби розпочалася ще на початку квітня й ось сьогодні ніжинські поціновувачі творчості майстра зібралися, аби насолодитися улюбленою справою – читати оповідки Гоголя в колі однодумців.
В залі були присутні не лише викладачі вишу на чолі з ректором університету Олександром Самойленко та міським головою Анатолієм Лінником. Дуже багато студентів виказали бажання почитати та послухати оповідання з вуст улюблених педагогів.
За словами Віталіни Скороход, начальника соціально-гуманітарного відділу НДУ ім. М. Гоголя, яка була співорганізатором заходу, почитати Гоголя виявила бажання велика кількість студентів та викладачів, тому на початку навіть була думка запросити спеціалістів з Книги рекордів України.
«Ідея виникла у співробітників соціально-гуманітарного відділу разом з кафедрою слов’янської філології, компаративістики та перекладу. Від початку до мене звернулася Юлія Якубіна, доцент кафедри слов’янської філології, з цієї ідеєю. Зрозумівши, що це унікальний захід й аналогів йому ще не було в нашому університеті, ми вирішили втілити його в життя.
Ми не плануємо обмежуватися лише одним роком. Якщо захід сподобається освітянській спільноті та матиме позитивні відгуки, то на наступний рік ми запросимо спеціалістів з Книги рекордів України», – зазначила Віталіна Іванівна.

Лілія Журко,фото автора

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь