Українцям роздадуть по 3800 гривень, але часу залишилося мало

 

 

 

 

Українцям виплатять щорічну разову грошову допомогу.

Про це повідомили в прес-службі Кабінету міністрів.

Міністерство соцполітики зробить це до 5 травня 2019 року. Відомо, що виплати отримають п’ять категорій громадян.

 

Згідно прийнятої постанова 20 березня 2019 року, розміри і порядок виплати щорічної разової грошової допомоги отримають:

– Громадяни, які мають особливі заслуги перед Україною – 3850 грн;

– Особи з інвалідністю внаслідок війни: I групи – 3850 грн, II групи – 3400 грн, III групи – 2950 грн;

– Учасники бойових дій, які постраждали учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім в’язням концтаборів – 1295 грн;

– Учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи – 530 грн;

– Члени сімей загиблих та дружини (чоловіки) померлих інвалідів внаслідок війни – 840 грн.

 

Крім цього, на перераховані вище категорії громадян поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

 

Раніше повідомлялося, що в Україні анонсували нові соцвиплати для багатодітних сімей. 1 квітня 2019 вступає в силу нова соціальна програма підтримки багатодітних сімей, яка передбачає виплату щомісячної фінансової допомоги. Кожна сім’я, де є діти до шести років, отримають 1700 гривень на кожну дитину в сім’ї. Якщо при цьому в родині є новонароджений, на якого батьки отримують 950 гривень на місяць додатково, подібна обставина ніяк не вплине на виплати. Тоді батьки отримуватимуть 1700 гривень і 950 гривень зверху.

 

«Це нова соціальна програма. З 1 квітня 2019 виплачуватися щомісячна допомога в розмірі 1700 гривень на третю і кожну наступну дитину до досягнення ними шести років. Таку допомогу отримують всі члени багатодітних сімей», – заявив Розенко.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь