Чи готовий Ніжин до новацій?

 

 

 

 

Ніжин намагається йти в ногу з сучасністю. Зокрема це відбувається завдяки ініціативним підприємцям, які переймають досвід європейських країн і намагаються його втілити у рідному місті. Одна з таких практик – створення всіх необхідних умов для обслуговування електромобілів. Є думка, що вже найближчі 10 років весь світ повністю перейде на електрокари. Оскільки це не відбудеться одномоментно, потрібно готуватися до цього вже зараз. Не втрачає час ніжинський підприємець Сергій Охонько, який є засновиком фірмии «Електро Альянс УА», котра займається встановленням електрозарядних станцій та реалізацією електромобілів. На початку 2019 року у Ніжині, завдяки співпраці з підприємцями, почали встановлювати перші електрозаправні станції. Зараз їх встановлено 6. Оскільки електрокари ніжинці вже починають купувати, то в перспективі кількість електрозаправок має збільшитись. З проханням допомогти у цьому питанні був направлений лист до Ніжинського міського голови Анатолія Лінника. Наразі йде процес вирішення питання.

Зазначимо, згідно з оновленими ДБН, щонайменше 5% від загальної кількості машиномісць у гаражах та автостоянках мають облаштовувати зарядними пристроями для паркування транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи кількома). У Мінрегіоні зазначили, що цей відсоток планують поступово збільшувати. 100% машиномісць на українських стоянках мають оснастити електрозарядками до 2030 року.

Назустріч новаціям радо йдуть мери міст Чернігова та Славутича Владислав Атрошенко та Юрій Фомічев. Саме з ними «Електро Альянс УА» попередньо домовилася про укладання договорів про співпрацю щодо облаштування на території міст електрозаправок.

«По Чернігівській області планується встановити близько 100 електрозаправок і це є дійсно великий крок в майбутнє. Електроавтомобілі стають все популярнішими з кожним роком. Так, за даними аналітиків німецького Центру управління автомобільним бізнесом стрімке зростання кількості електрокарів прогнозується вже у 2020 році. Найближчим часом планується зустріч з міським головою Сум, аби обговорити співпрацю. Все більше міст приєднується до електроновацій. Хочеться, щоб Ніжин не відставав від цього процесу і активно приєднувався до змін, які працюють на благо екології нашого з вами середовища», – висловив свою думку Сергій Охонько.

 

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь