Мінфін підтвердив право неприбуткових організацій на підприємницьку діяльність

 

 

 

 

Результати піврічної кампанії із захисту права громадських організацій займатись соціальним підприємництвом можна вважати успішними.Міністерство фінансів пристало на пропозиції експертів проекту …

Результати піврічної кампанії із захисту права громадських організацій займатись соціальним підприємництвом можна вважати успішними.

Міністерство фінансів пристало на пропозиції експертів проекту USAID «Громадяни в дії» і видало роз’яснення, в якому чітко прописало, що громадські організації можуть мати ознаку неприбутковості і одночасно здійснювати підприємницьку діяльність.

Кошти отримані від такої діяльності повинні бути направлені на досягнення статутних цілей – і не можуть бути розподілені між членами організації.

Нагадаю, з початком 2018 року з’явилась проблема, коли регіональні податкові не надавали ознаку неприбутковості громадським організаціям, які хотіли займатись соціальним підприємництвом. І був високий ризик, що така практика може поширитись на всю Україну.

Завдяки адвокаційним зусиллям громадських організацій, вдалось організувати роботу з секретаріатом Кабміну та Міністерством фінансів і разом підготувати адекватне роз’яснення Мінфіну, яке зафіксувало право на підприємницьку діяльність.

Тому, запам’ятайте і розкажіть всім знайомим: якщо Ви громадська організація, яка хоче продавати свої товари і послуги – ВИ МОЖЕТЕ ЦЕ РОБИТИ.

 

Повний текст роз’яснення Мінфіну

 

мінфін-відповідь

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь