У Ніжині масово викрадають зелені насадження

 

 

 

 

Сквери, сади, двори будинків і… навіть самі будинки – все у квітах, охайне та доглянуте. Звичайно, це опис не краєвидів Ніжина, так поки що тільки в Європі. А що маємо ми? Створити ж вдома таку красу, милуватись різнобарв’ям квітів та вдихати їх пряний аромат, нажаль, прагне не кожен ніжинець, повідомляє сайт unenizh.org.ua.

Вуличні клумби перетворюють на смітники, ламають, перевертають, б’ють вазони, а квітники взагалі розграбовують. І так з року в рік.

Зазвичай, крадії поводять себе зухвало та нахабно. Беруть з собою лопату, мішок та транспортний засіб. На людей не реагують і не соромляться, а перехожі зовсім не поспішають стати на заваді вчинення актів вандалізму та крадіжок.

Люди навіть не замислюються, що знищують не лише людську працю та завдають матеріальної шкоди майну міста, а саме головне – позбавляють Ніжин квітучої краси! Такі дії тягнуть за собою накладання штрафів, а в особливих випадках можна потрапити й за ґрати. Наприклад, за викопаний кущик можна заплатити від 850 грн штрафу до 3-х років тюрми.

Крадіжка квітів з клумб стала звичайним явищем для Ніжина. Але в цьому році крадіжка квітів стала прямо-таки повальним явищем. З настанням весни, 20 березня працівниками КП «ВУКГ» з цеху зеленого будівництва на чолі з керівником Яною Гавор зробили великий крок для покращення стану озеленення міста, а саме головне прикрасили квітники на центральній вулиці ім. М. Гоголя неперевершеними, чудовими, духмяними квітами – трояндами. Загалом було висаджено 48 кущів, по 12 саджанців на одному квітнику. Троянди повинні були прикрашати майданчик біля пам’ятника героям Небесної Сотні та на двох клумбах біля скверу ім. Ю. Лисянського. Квітникарі старанно попрацювали, вклали чимало сил в таку прекрасну справу, а головне – вклали свою душу в кожен кущик, але… зловмисники керуються зовсім іншими цінностями.

В результаті жахливого злочину, з газонів на одній з центральних вулиць Ніжина було вкрадено 21 кущ королеви квітів! Зловмисник (и) холоднокровно викрадали саджанці квітів поступово, по декілька кущів за один «наліт» на квітник. Чи ці троянди знадобились варварам для продажу, чи виникло бажання прикрасити своє домоволодіння квітами, що належать всім – мета та мотиви невідомі, але скоєно шокуючий злочин проти всього Ніжина та його мешканців. Нанесено збитків на декілька тисяч гривень. Крім того, нещодавно у сквері ім. Ю. Лисянського було поцуплено одну з молодих туй, ряд яких був старанно висаджений для краси скверу. Як показала практика минулих років, зловмисники крадуть не тільки троянди, а і різні інші квіти, і докори сумління навряд чи мучать злодіїв потім, але останній випадок став верхом нахабства та вседозволеності.

Комунальне підприємство «Виробниче управління комунального господарства» глибоко стурбоване скоєним та закликає правоохоронні органи знайти цих «любителів краси» та притягти їх до відповідальності.

Шановні ніжинці та гості міста! Якщо ви бачите, що чиняться злочини подібного характеру, обов’язково повідомляйте правоохоронні органи міста. Тільки спільними зусиллями, разом, ми зможемо протидіяти знищенню краси в нашому рідному Ніжині!

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь