Саперів Чернігівщини навчають американські інструктори

 

 

 

 

6 травня на базі 8-го Навчального центру Держспецтрансслужби Міністерства оборони України, що у Чернігові розпочався черговий навчальний курс з підготовки національних операторів України (саперів) EOD з гуманітарного розмінування із залученням інструкторів Збройних сил США.
З 06 по 24 травня навчатимуться 15 представників від ДСНС України, Держспецтрансслужби та Збройних сил України, які по закінченню отримають дипломи міжнародного рівня. Курси запроваджено за сприяння Відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні в межах Програми гуманітарного розмінування командування контингенту Збройних сил США у Європі. Метою курсів є – системно покращити якість робіт із розмінування й мінімізувати мінно-вибухові ризики для місцевого населення.
Навчання пройдуть п’ять представників піротехнічних підрозділів ДСНС України з Рівненської, Хмельницької, Полтавської, Чернігівської областей та м. Київ. Навчальний процес відбуватиметься у два етапи – теоретичний та практичний. Під час курсів іноземні інструктори навчатимуть саперів ДСНС України, як користуватися новими зразками наданого спецобладнання для пошуку і знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Управління ДСНС України у Чернігівській області

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь