Люди: для виховання 9-х дітей головне – любов і повага в сім’ї

Мати-героїня Наталія Подобна з с. Зруб Ніжинського району разом із чоловіком виховує 9-х дітей. Цього року їй присвоєно почесне звання України «Мати-героїня».

Найстаршій дівчині Аліні вже 25 років, Владиславу – 23, Нелі виповнився 21, Едуарду – 18, Ользі – 16, Діані скоро вже буде 14, Валерії – 12, Артему 9 років, а найменшому Олексію – 7 років.

Донька Оля (крайня справа)

Із чоловіком познайомилася в 17 років, як зазвичай буває у селі, на вечорницях. І десь через півроку одружились зі своїм нареченим Валентином.

«Відтоді ми вдвох із чоловіком виховуємо наших дітей, нам ніколи ніхто не допомагав, навіть наші батьки. Старших уже вивчили. Менші ще всі з нами вдома, навчаються в школі. Обов’язків по дому ми ніколи не ділимо, а все робимо разом. Діти, звісно, допомагають по господарству. Ми тримаємо город, корову та курей», – розповідає Наталія.

За словами матері-героїні, у сім’ї найголовніше – це діти, а щоб вони росли щасливі, треба, аби в будинку завжди панувала любов і повага. І правило їхньої сім’ї – це завжди все робити для людей.

«Діти ростуть і радують нас. Найстарша донька поїхала до Польщі. Всі інші навчаються. Захоплюються спортом: волейболом,  баскетболом і тенісом, також малюють та співають», – ділиться жінка.

Зараз жінка другий рік працює у Зрубському сільському клубі. Каже, що весь свій вільний час присвячує дітям. Чоловік раніше працював у аграрній сфері, а зараз через стан здоров’я вдома.

«Я ніколи не мріяла про велику сім’ю, але як Бог послав, так і вийшло. Я вдячна за це долі і дуже щаслива», – каже Наталія Подобна.

Джерело: cheline

ЗАЛИШІТЬ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *