Ніжин встиг на «останній секунді»?

Ніжин ледь не запізнився, і на останній «секунді» спробував почате довести до кінця. Та чи встиг?

Мова йде про вже всім знайому ситуацію з будівництвом сучасного басейну у Ніжині. Як вже писалося раніше, у 2018 році вперше при затвердженні державного бюджету Верховною Радою було прийнято рішення про виділення більш ніж 300 млн. грн. на будівництво малих та середніх басейнів в Україні. Оскільки Ніжин вже взяв собі за мету побудувати сучасний басейн і наразі розробка проекту, на який виділялись кошти з міського бюджету на етапі завершення, для нашого міста це шанс, втрачати який було б фатальною помилкою. Ніжинська міськрада, аби взяти участь у конкурсі, мала б підготувати всі необхідні документи для подачі заяви на участь.

13 травня, у понеділок спливав останній день подачі заяв до Міністерства молоді та спорту, щодо фінансування будівництва басейну за державні кошти. Цю інформацію журналісти сайту «Нежатин» отримали від депутата Чернігівської обласної ради Сергія Охонька, який разом з депутатом обласної ради Іриною Грозенко та депутатом Верховної ради Валерієм Давиденко займались втіленням цього проекту в життя.

Оскільки в Ніжинській міськраді “традиційно” затягують з тими чи іншими проектами, деякі з них реалізуються в останні секунди зазначеного терміну. Так трапилось і цього разу. Вчора, 13 травня Сергій Охонько повідомив міського голову Анатолія Лінника про те, що термін спливає і Ніжин має встигнути подати документи на участь у конкурсі. На той час заявка не була готова. Наскільки відомо, лист почав готуватися лише під кінець вечора. Та чи встигли його направити? За більш детальною інформацією ми звернулись до начальника інвестиційного відділу Дениса Ворони, котрий є відповідальним за цей процес. Дізнались, що заявку було сформовано і направлено до Міністерства. Отже, Ніжин, як то кажуть «у грі» і залишається очікувати результатів.

Це реально єдиний шанс для Ніжина побудувати цю соціально-важливу будівлю для міста, адже 90% від необхідної суми буде фінансуватись з Держбюджету. Без розвитку таких інфраструктурних об’єктів, інвестиційна привабливість у міста знижається, як і цікавість проживання в Ніжині, адже відомо що розвиваються ті міста, де людям хочеться жити. Спільними зусиллями для Ніжина вдалось вибороти цей шанс. А от чи отримає фінансування наше місто – це залежить від міської влади, адже на ній відповідальність за закінчення недопрацьованих проектів, які потрібно завершити в короткий термін. Треба зауважити, що часу залишилось дуже мало, а згаяно більше двох років.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь