WhatsApp перестане працювати на мільйонах пристроїв

 

 

 

 

Месенджер WhatsApp припинить підтримку пристроїв з застарілими версіями Android, iOS і Windows Phone.
Розробники месенджера WhatsApp повідомили, що найближчим часом припинять підтримку застарілих версій операційних систем. Підтримка всіх операційних систем на базі Windows Phone припиниться після 31 грудня 2019 року.
Припинення підтримки також оголошено для пристроїв на Android 2.3.7 і iOS 7 і більш ранніми версіями. Користуватися месенджером WhatsApp на цих пристроях можна буде до 1 лютого 2020 року.Розробники WhatsApp також попередили, що деякі функції месенджера на пристроях із застарілою ОС можуть перестати працювати в будь-який час, тобто набагато раніше зазначених дат.
У WhatsApp рекомендують користувачам поміркувати стосовно придбання пристроїв з ОС Android версії 4.0.3, iOS 8 чи Windows Phone 8.1 і їх більш пізні версії.
І якщо частка смартфонів на Windows Phone в порівнянні з конкурентами вкрай мала, то кількість пристроїв на застарілих версіях Android 2.3.7 і iOS 7 (і більш ранніми) вимірюється мільйонами. На нещодавній конференції розробників I / O 2019 Google оголосила, що в світі налічується 2,5 мільярда активних Android-пристроїв. З них на версії нижче 4.0.3 близько 0,3%. А це близько 7,5 мільйонів пристроїв.Схожа ситуація і з пристроями на старих версіях на iOS.
Таким чином, месенджер WhatsApp перестане працювати на понад 12 мільйонах пристроїв по всьому світу. З одного боку для WhatsApp це менше 1% їх аудиторії, яка налічує понад 1,5 мільярда користувачів. З іншого – люди, які використовують пристрої на застарілих ОС – скоріше за все літні люди, або просто люди, які не особливо розбираються в техніці і не люблять міняти свої звичні пристрої на нові.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь