Ніжинські ракетомоделісти вдало представили місто на Всеукраїнських змаганнях

 

 

 

 

В період з 8 по 14 травня у місті Дніпрі Дніпровським обласним Центром НТТ та ІТУМ спільно з Федерацією ракетомодельного спорту України проводились Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді (юніори) з ракетомодельного спорту та юних ракетомоделістів (юнаки) (IV ранг). У змаганнях взяли участь 7 команд учнівської молоді і 10 команд юних ракетомоделістів з різних областей України.
Команду Ніжинської СЮТ представили юні ракетомоделісти Примушко Андрій і Дубровний Михайло. Хлопці змагались у чотирьох класах літаючих моделей та вибороли низку нагород в особистій першості і друге загальнокомандне місце. Так, в класі моделей “ПЛАНЕТА” (двоступінчаста модель на тривалість польоту зі стрічкою) Андрій Примушко посів друге місце. Також Андрій виборов срібну медаль в класі “САЛЮТ” (ракета на тривалість польоту з парашутом) і став третім в класі моделей-копій. Його товариш по команді Михайло Дубровний – третій в класі моделей “САЛЮТ” і другий в класі моделей-копій.
Команду учнівської молоді Чернігівської області було сформовано з вихованців СЮТ Радченка Олександра, Пархоменка Богдана, Скорохода Андрія і Петруха Антона. Захищаючи честь області, наші хлопці вибороли друге командне місце. В особистому заліку відзначились Радченко Олександр – друге місце в класах радіокерованих ракетопланів і моделей-копій ракет, третє місце в класі моделей ракет на тривалість польоту з ротором; Петрух Антон – перший в класі моделей-копій.
В рамках змагань 11 травня на аеродромі «Кам’янка» у Дніпрі відбувся Ukraine Rocketry Challenge 2019, де команда “Планета” виборола перемогу в номінації “Найкраща презентація моделі”.
Готували команду керівники гуртка Ніжинської СЮТ Панахно В.В., Шуляк С.В. Приданніков Д.Б., Івченко С.С., які також забезпечували якісне суддівство на змаганнях.
Наступна спортивна подія чекає ніжинців у кінці червня знову у Дніпрі, де відбудеться Чемпіонат України з ракетомодельного спорту та міжнародні змагання на приз М.К. Янгеля, за результатами яких буде сформована національна збірна команда для участі у чемпіонаті Європи у Румунії.

Приданніков Д.Б., керівник ракетомодельного гуртка Ніжинської СЮТ

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь