На подвір’ї школи, що на Ніжинщині, гасили умовну пожежу

 

 

 

 

На Чернігівщині рятувальниками УДСНС України у Чернігівській області систематично здійснюються профілактично-пізнавальні заходи у закладах освіти з питань навчання дітей правилам безпечної життєдіяльності. Під час їх проведення співробітники Служби порятунку нагадують дітям про небезпеки, які оточують людину у повсякденному житті, вчать свідомо відноситись до вимог безпечної поведінки, а також знайомлять зі своєю роботою. Для того, щоб зустрічі містили більше корисної та практичної інформації, надзвичайники залучають спеціальну техніку й обладнання, запрошують фахівців інших екстрених служб.
17 травня на території Кропивнянського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад» I-II ступенів, що у Ніжинському районі, рятувальники залучалися до проведення масового заходу в рамках “Дня цивільного захисту”.
Практичний етап заходу розпочався з сигналу навчальної тривоги про виникнення умовної пожежі, за яким учні та персонал організовано здійснили евакуацію із навчального закладу. За задумом під час евакуації в школі залишилися учні, які самостійно не могли залишити приміщення, тому рятувальники за допомогою пожежної драбини здійснили евакуацію учня. Вже на подвір’ї співробітники служби порятунку продемонстрували присутнім технічні можливості пожежно-рятувальної техніки і спорядження. Діти з захопленням спостерігали, як рятувальники прокладають рукавну лінію та гасять умовну пожежу. Вихованці закладу приміряли пожежні каски, працювали з пожежним стволом та ставали в чергу, щоб посидіти у пожежному автомобілі.
В ході заходу рятувальники відповіли на різноманітні запитання дітей та надали їм для засвоєння отриманих знань відповідні пам’ятки із заходами безпечної поведінки. На завершення, керівництво навчального закладу відзначило необхідність проведення таких практично-пізнавальних заходів для поглиблення знань учнівської молоді з питань безпеки життєдіяльності.

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь