В Україні хочуть створити ще одне міністерство

 

 

 

 

Текст проекту документа не оприлюднений.

16 народних депутатів пропонують створити нове, 20-те, міністерство – з питань інновацій, цифровізації та майбутнього України.

Інформація про реєстрацію відповідного проекту постанови про звернення Верховної Ради до Кабінету Міністрів щодо створення цього відомства опублікована на сайті парламенту. Самого тексту постанови ще не оприлюднено.

Зазначається, що майбутнє міністерство буде «центральним органом виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сферах розвитку суспільства, інновацій, інформатизації, електронних комунікацій, радіочастотного ресурсу України, поштового зв’язку, інформаційної безпеки та кібербезпеки, єдиного електронного простору».

 

«Разом з колегами, які підтримують іноваційну цифрову економіку, зареєстрували постанову про створення Міністерства з питань інновацій, цифровізації та майбутнього. Це сучасний виклик для України та вірна стратегія на зміну сировинної моделі економіки України на економіку знань та інновацій. Одразу відповім потенційним критиканам. Таке міністерство повинно бути створено шляхом закриття 18 різних департаментів у КМ, які нібито займаються цифровими питаннями, розформуванням Агенції з питань електронного врядування, скороченням функцій ще в 5 міністерствах. Тільки таке скорочення принесе економії для бюджету 1,2 млрд гривень на рік. А ефективна робота такого міністерства повинна додати мінімум 90 млрд гривень до українського бюджету щорічно», – написав у Facebook один із авторів проекту документа, голова парламентського комітету з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко.

Джерело: ТСН

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь