Японська методика усної лічби розвиває ніжинських діток

 

 

 

 

Методика ментальної арифметики зародилася в Японії близько 2000 років тому.

Її головною метою є застосування одночасно двох півкуль головного мозку, для цього використовують рахівниці – АБАКУС(Соробан). Саме таку методику розвитку мислення застосовує школа ментальної арифметики Indigo Mental Club у Ніжині.

Треба зазначити, що ментальна арифметика являється шкільним предметом в Японії – і саме це одна із передумов технологічного та економічного успіху країни!

Для ніжинських дітей абакус став справжнім відкриттям, адже подібної практики в нашому місті ще не існувало. «Indigo Mental Club – це методика №1 в Україні, схвалена Міністерством освіти”, – розповідає Олеся Чепела керівник школи ментальної арифметики у Ніжині.

Також, пані Олеся зазначила, що успіхи наших дітлахів просто вражають і саме тому в цьому році вони посіли перші місця на ментальних олімпіадах.

Одинадцятирічна носівчанка Каріна Ювенко отримала перше місце по множенню, а дев’ятирічна ніжинка Анна Красновид – перше місце за рівнем «маленькі друзі». І саме такі результати – усне множення та плюсування на 50 дій дво- та трьозначних чисел надали їм можливість взяти участь у Міжнародній олімпіаді з ментальної арифметики, що відбудеться 22-23 червня у Туреччині (місто Анталія).

Учні школи ментальної арифметики можуть одночасно не лише рахувати великі числа, а ще й розказувати вірші!

Зичимо нашим юним землячкам успіху та сподіваємося, що подібні практики найближчим часом будуть запровадженні на державному рівні в школах.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь