«Якась сила підняла мене до вікна…» Подробиці пожежі на Ніжищині

 

 

 

 

У ніч на 21 травня в родині Годин з села Ніжинське Ніжинського району трапилася біда – буквально за 5 хвилин згорів будинок і сарай. 36-річна Надія та її 34-річний чоловік Юрій разом з дітьми вискочили з хати в чому були.

Близько 12 ночі зайнявся сусідський сарай (попередня причина пожежі – замикання проводки), вітром вогонь швидко перекинуло на сарай, а потім і на будинок родини Годин.

– У нас був дуже важкий тиждень: моїй мамі поставили діагноз «рак мозку», довелося мотатися до Чернігова (її днями повинні прооперувати в обласній лікарні), – розповідає Надія. – Перед тим як сталася пожежа, я прилягла і заснула в спальні прямо в халаті. А потім, ніби якась сила підняла мене до вікна в коридорі. Я відкрила очі і побачила, що у сусідів горить сарай. Взагалі не пам’ятаю, як вставала, йшла в коридор – містика. Але це врятувало нам життя. Я закричала, розбудила чоловіка і дітей – 11-річну Катю і 5-річного Андрійка. Юрій завернув дітей в ковдру і виніс на вулицю (Андрюша взагалі був в одній футболочці). Я встигла лише схопити наші документи – на будинок в лічені хвилини перекинувся вогонь, і я вилазила вже через вікно. Так як була боса, то обгоріли пальці на ногах, а ще обпекла обличчя. Але головне, що всі ми живі. Якихось 5 хвилин, і ми не встигли б вибратися… Зараз сім’я тулиться в старій хатині прабабусі Надії. Щодня вони приходять на згарище і розбирають завали – будинок планують відбудувати.

– Звичайно, будинок доведеться будувати заново. Сподіваємося на підтримку друзів, близьких і небайдужих людей, – каже Надія, яка працює листоношею.

Бажаючі допомогти можуть переказувати кошти на карту:

4149 5001 6034 6402 (Година Юрій Володимирович).

Телефон Надії — 067 701 92 44.
Наталія Федосенко, «Гарт» №21 (2929) від 23 травня 2019

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь