Її роботами милуються не тільки в Ніжині, а вже й у Відні та Польщі

 

 

 

 

23 травня у художньому відділі НКМ ім. І. Спаського відбулося відкриття виставки виробів із фоамірану Лілії Григор’євої «Поринь у світ казки». (Фоаміран – пінистий папір або гума, що має пористу структуру та під дією тепла відмінно стискається. На даний момент він широко застосовується у рукоділлі. Його ще називають пластична замша).
Лілія Григор’єва – випускниця гімназії №3, закінчила факультет соціальної педагогіки і практичної психології НДУ ім. М. Гоголя. У 2019 році стала народним майстром Ніжина – посвідчення вручили під час святкування Дня міста.
Серце Лілії проникло творчістю близько семи років тому, тоді вона почала цікавитись різноманітними техніками та виготовляти з різних матеріалів творчі роботи, а також вишивала, зокрема бісером. А близько 4 років тому зупинилася на роботах з фоамірану та виготовленні квітів з паперу. Також створює солодкі композиції, використовуючи цукерки. Сьогодні це її перша персональна виставка, де представлено понад півсотні її робіт (до цього вже виставлялася двічі у музеї, але в меншій кількості).
“Надихають на сворення казкових героїв мої синочки Вадим та Володимир, яким кожного вечора читаю казочки “, – ділиться майстриня. Її улюблена казка з дитинства – “Фенікс – ясний сокіл”.

Прийшли привітати Лілію вихователі та вихованці ДНЗ № 9 на чолі із завідуючою Оленою Борисенко (до речі, дітки майстрині теж відвідують цей садочок), колеги – народні майстрині Світлана Старостенко, Тетяна Сидорець, Світлана Борщ, Оксана Федченко, які завжди підтримують, працівники музею, Наталія Тира – колишній очільник художнього відділу, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи НДУ ім. М. Гоголя Світлана Олексіївна Борисюк, вихованці будинку-інтернату та рідні майстрині – мама Наталія Борисівна та чоловік Олександр.

Наталія Тира привітала майстриню і відзначила її професійний рівень: ” Роботи унікальні – це об’ємні ілюстрації, які дають потримати у руках казку”. Коліжанки майстрині привітали з отриманням звання народного майстра та зазначили: «Кожна з нас виконує роботу і прославляє наше місто на культурних теренах України. Подорож до отримання звання була нелегка – від кандидата до майстра – пройшла гідно і зайняла достойну нішу».
Світлана Борисюк, вітаючи, підкреслила: «Знаю Лілю зі студентських років. Нині її роботи летять через мої руки за кордон, її ляльки є у Відні у родині з української діаспори. Роботи Лілі тішать душу і польських колег-науковців, з якими товаришує університет… Бажаю тобі дарувати світлі промінці таланту, бо твої роботи несуть особливу енергію».
Наприкінці майстриня подякувала працівникам музею за можливість показати ніжинцям та гостям міста свої неймовірні роботи. Доповнили святкову атмосферу заходу вихованці садочку своїми музичними номерами.

Виставка діятиме протягом місяця, де ви матимете можливість відчути себе в чарівному світі казки та насолодитися витонченими виробами.

Тетяна Марченко для міської газети “Вісті”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь