Туроператори в Україні “під прицілом”: що зміниться?

 

 

 

 

Щоб захистити права громадян, які користуються послугами туроператорів, Кабмін прийняв зміни до ліцензійних умов.

 

Про це повідомляє прес-центр Мінекономрозвитку.

У відомстві пояснили, що для уникнення туристичного колапсу, який бував у попередні роки, урядовці посилили відповідальність туроператорів.

Відповідно до ухвалених Урядом змін, для отримання ліцензії туроператор має забезпечувати фінансову гарантію перед туристами. Це може бути гарантія банку або іншої кредитної установи. У разі здійснення виплати відшкодування туристам, туроператор повинен відновити суму фінансової гарантії наступного робочого дня.

Крім цього, туроператор, що надає послугу, пов’язану з перевезенням туристів має за 8 та за 2 години до запланованого відправлення рейсу перевірити інформацію про час його відправлення. У разі затримки рейсу на більш ніж 4 години, туроператор мусить розмістити інформацію про це на власному веб-сайті, а також проінформувати електронною поштою орган ліцензування –  Мінекономрозвитку.

 

Також мають надати необхідну інформацію про турагентів, з якими вони працюють, та забезпечувати необхідні умови для доступності маломобільних груп населення до місць їх проживання під час їхнього відпочинку.

 

Недотримання будь-якої з цих вимоги може тягнути за собою анулювання ліцензії туроператора.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь