Мер Ніжина відповів громаді на “наболілі” питання

 

 

 

 

Сьогодні, 28 травня, міський голова Анатолій Лінник звітував перед громадою Ніжина. Майже годину очільник міста зачитував текст про зроблене ним та його командою протягом року. Звіт супроводжувався презентацією. Після чого все перейшло в формат «питання-відповідь». Цього разу у великій залі міськвиконкому зібралось більше громадськості, ніж попередні звіти. Це говорило тільки про одне – людям «накипіло» і питань побільшало.

Загалом у звіті велась розмова про розбудову міста, і про те, що перед нами, ніжинцями, відкриються перспективи. Та коли? Мер наголошував – крок за кроком. І перше, що на його думку значиме – у порівнянні з 2017 роком доходи збільшились на 44 929,3 тис. грн. За 2018 рік обсяг доходів бюджету міста склав 733 725,5 тис. грн.

Та у громади, звісно, була інша думка, що й виплило у питання.

До речі цього разу задавати їх було більш зручніше, адже кожен бажаючий мав змогу написати питання на відповідному бланку і передати міському голові. І хоча попередньо оголошувалось, що звіт триватиме дві години, регламент було перевищено і мер дав відповіді на всі питання.

Та журналісти сайту «Нежатин» попередньо опитали ніжинців, виокремивши головну проблему, яка хвилює більшість.

 

На всіх заходах міський голова та його оточення неодноразово наголошували, що Ніжин – європейське місто. Проте, в місті ні європейських зарплат, ні робочих місць, де можна їх отримувати, ні європейських доріг, та й вигляд туристичних пам’яток, що мають приваблювати європейських туристів, і на чому Ніжин може заробляти, бажають кращого. То що ж мер разом з командою робить для того, аби місто все ж вийшло на рівень «європейських стандартів»? Про це ми й запитали в Анатолія Лінника.

На думку очільника міста, він робить все можливо, та все від нього не залежить. Така проблема існує у всіх містах. Проте вакансій у Ніжині достатньо, от тільки зарплати не відповідають очікуванням. Що ж до доріг, тротуарів, скверів, парків – робота ведеться в межах фінансових можливостей. Про дозвілля вже й годі говорити, адже існує безліч навчальних закладів, які розвивають молодь. Підтвердженням тому є результати змагань різних рівнів. І збереження молоді в місті – справа кожного. Такою була відповідь, але мова йшла про те, що варто було б більше уваги зосередити на різного роду інвестиціях і європейських грантах, які місто може отримувати, подававши цікаві проекти на конкурси. І це мають, в першу чергу, бути зусилля відповідальних за це працівників виконкому. Як ми вже писали раніше – менше нарад, більше дій.

А що ж до можливості участі в цікавих для міста конкурсах було наступне питання.

Наше видання відслідковує будівництво нового сучасного басейну по Незалежності. Подання документів на участь Ніжина у конкурсі будування басейнів за державний кошт відбулось в останній день. Чому ж процес так затягнувся і невже місту не цікаво бути оперативним у таких важливих питаннях і яка зараз ситуація з проектом по басейну? Про це запитали у мера.

Отримали відповідь, що міськрада була повідомлена про завершення подачі документів на участь у конкурсі в останній день, тому й зробили того дня все можливе. А сам проект на етапі завершення, адже нарешті вдалось владнати всі фінансові питання з проектантом. До кінця літа проект місто отримає.

У міського голови представники громади запитали і про недотримання графіку руху громадського транспорту. Анатолій Лінник зауважив: «Якщо є такі порушення – обов’язок громадян про це повідомляти у виконком або транспортний відділ і ці скарги будуть розглядатись».

Знову ж прозвучало питання і на рахунок реконструкції площі Франка: «Чому на новий рентген-апарат для міської лікарні  коштів не знайшли, а «зайвий» мільйон на плитку перед міськвиконкомом в бюджеті знайшовся?” Анатолій Лінник наголосив у своїй відповіді, що ремонт території біля міськвиконкому, це в першу чергу, початок загальної реконструкції площі, що є своєрідною візитівкою Ніжина. А на рентген-апарат поки в бюджеті коштів немає.

Не менш цікавим було питання і щодо закриття у Ніжині відділень Укрпошти. Та оскільки міська влада жодним чином не впливає на цей процес, змінити цю політику «Укрпошти» – неможливо. Хоча звісно, це недопустимо і погіршує отримання послуг громадою.

Запитали у міського голови і про покращення за контролем у сфері благоустрою. Анатолій Лінник відповів, що цю функцію у майбутньому буде виконувати Муніципальна варта, а поки її не створено, цим займається відділ з благоустрою, а про роботу цього відділу кожен може судити по-своєму.

 Традиційно цікавило громаду доля пам’ятника Бернесу. Та відповідь була невтішною – наразі коштів нема.

Останнє питання стосувалось витрат на заступників міського голови і чи є ці витрати доцільними? На це Анатолій Лінник відповів, що про всі кошти, які отримали заступники, зазначено у їхніх деклараціях. Зі своїми обов’язками на цих посадах вони справляються.

Та яка у вас ніжинці думка про роботу міського голови? Пропонуємо взяти участь в опитуванні.

 

Чи задоволені ви роботою ніжинського міського голови?

Завантажується ... Завантажується ...

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь