В Україні затримано групу шахраїв, які продавали фальсифіковані онкопрепарати Keytruda

 

 

 

 

В Україні правоохоронці затримали групу зловмисників, які доставляли в Україну і реалізовували фальсифіковані препарати для онкохворих. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

“Три особи затримані у порядку ст. 208 КПК України, після документування факту незаконної реалізації 6 флаконів фальсифікованого лікарського засобу Keytruda (Китруда) на загальну суму близько 7 тис. доларів США”, – йдеться у повідомленні.

Прокурори Державного бюро розслідувань, Генеральної прокуратури спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції і прикордонниками встановили, що вказані особи, за попередньою змовою, займалися виготовленням, придбанням, перевезенням, пересиланням, зберіганням з метою збуту та продажем фальсифікованих лікарських засобів.

В ході досудового розслідування кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 321-1, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 368 КК України встановлено, що громадянин Б. разом з іншими громадянами України та іноземцями здійснював, поза митним контролем, доставку на територію України фальсифікованого медичного препарату Keytruda (Китруда, виробник США і Австрія).

Крім того, зазначений громадянин займався саморобним виготовленням препарату на території України, після чого його продавав хворим не лише на території української деражви, але і за кордоном.

Під час проведення обшуків виявлено та вилучено, за попередніми даними, фальсифіковані медикаменти на мільйони гривень.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких особам буде повідомлено про підозру у злочинах.

Прокурори готують клопотання до суду про обрання затриманим запобіжного заходу.

 

Джерело: www.112.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь