У Ніжині нарешті почались роботи по водовідведенню

 

 

 

 

Протягом трьох останніх років видання «Нежатин» постійно висвітлює питання стосовно реалізації проекту водовідведення по вулиці Незалежності. Понад сім років від «сезонного моря» страждають мешканці даного мікрорайону та водії, які проїжджають повз. Пішоходи обходять «море» «десятою дорогою», а водії не жаліють «добрих» словечок, потрапляючи в ями, котрих не видно під водою. Та головна біда, а можливо й трагедія криється в небезпеці обвалення будинків, адже заливає водою підвали, унаслідок чого просідає фундамент багатоповерхівок вздовж дороги – від цього з’являються тріщини в стінах і не дай Боже відбудеться, як в Чернігові обвал будинку…
Ще два роки тому завдяки співпраці обласних та міських депутатів було розроблено проект водовідведення по даній вулиці. Рік тому відбулось засідання робочої групи з розподілу коштів екологічного фонду обласного бюджету, куди звернулися десять депутатів обласної ради від Ніжинщини задля вирішення фінансування проекту водовідведення. У 2018-му році депутати Чернігівської обласної ради: Юрій Болоховець, Наталія Копиця, Микола Шматко, Ірина Грозенко, Валерій Гавриленко, Алла Ковтун, Ігор Дягель, Андрій Віротченко, Людмила Бойко та Сергій Охонько направили повторне звернення щодо виділення коштів на водовідведення по вулиці Незалежності.
Це рішення підтримали й депутати Ніжинської міської ради, які заклали відповідні кошти в бюджеті, проявивши себе, як послідовні політики й господарники.

Наразі реалізація проекту активно розпочалася. За словами Кучкарова Сергія, представника київської підрядної фірми «АВИС-ПРОМ» на цьому тижні розпочалися підготовчі роботи й до кінця 2019 року вони мають завершитися. Також пан Сергій зазначив: «Фронт робіт досить складний, але ми його виконаємо стовідсотково і якісно. Наразі єдина проблема  це відсутність фінансування, адже жодної копійки ми до цього часу не отримали. Хоча, згідно з договором, повинні були отримати авансовий платіж на початку року. Розуміючи, що можна прочекати до кінця року й згаяти дорогоцінний час, вирішили розпочати роботи за власні кошти.»
Один з ініціаторів проведення водовідведення по Незалежності, депутат Чернігівської обласної ради Сергій Охонько зазначив: «Багато років ми працювали над цією проблемою й нарешті завдяки депутатам Чернігівської обласної ради та депутатам Ніжинської міської ради ми знайшли необхідне фінансування, заклали кошти в бюджетах області та міста на цей проект. Також маю надію, що роботи будуть виконані своєчасно та якісно. Водовідведення по Незалежності було одним з пріоритетних моїх питань, які я ставив перед собою, як депутат!»

Ніжинців радує той факт, що роботи  нарешті почались. Проте, будівельники повідомили журналістам, що в процесі робіт у відстійниках знаходять будівельне сміття і декілька бордюрів. З’явитись вони просто так там не могли, і це наводить на думку, що попередні будівельні компанії не витрачали кошти на вивіз будівельного сміття і просто повкидали його у відстійники.

Про подальший перебіг подій повідомлятимемо на сторінках нашого видання.

Лілія Журко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь