«Кобри» на трьох вулицях Ніжина (Фото)

 

 

 

 

Система життєзабезпечення будь-якого сучасного міста складається з багатьох взаємопов’язаних підсистем, що забезпечують життєво необхідні для населення функції. Однією з таких підсистем є вуличне освітлення міста. Як правило, міському жителю важливо, щоб зона його конкретного проживання була забезпечена нормальними умовами для проживання і безпеки. Безперервне зростання витрат на енергоносії підвищує необхідність проведення  ефективних заходів по реконструкції вуличного освітлення, що дозволяють значно скорочувати витрати при експлуатації мереж вуличного освітлення та забезпечувати енергозбереження в економічно-ефективному режимі. Застосування енергозберігаючого обладнання принесе значний економічний ефект. Вулична мережа є найважливішою складовою транспортної інфраструктури.

Ефективна експлуатація освітлювального обладнання суттєво знижує бюджетні витрати за рахунок економії електроенергії і зниження експлуатаційних витрат, підвищує надійність і довговічність роботи мереж, поліпшує умови проживання громадян.

Процес модернізації вуличного освітлення чітко і впевнено крокує вулицями Ніжина. Працівниками цеху з освітлення вулиць міста комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» на чолі з головним енергетиком Віталієм Оленченко, проводяться роботи по монтажу нових ліхтарів на вулицях міста, перелік яких затверджений комісією з питань освітлення. Також виготовляються різні допоміжні металічні конструкції для тримання ліхтарів, замінюються старі дроти живлення на сучасні кабельні лінії.

Черговим кроком електриків КП «ВУКГ» стала модернізація з освітлення 3-х вулиць, що розташувались в різних віддалених куточках міста. Нові ліхтарі ST-30 або , як ще їх називають,  «кобри», завдяки схожості корпуса світильника з головою даного виду змій, були встановлені по вулицям Бовкуна – 11 шт, Красносільського – 11 шт та по вулиці Володимирська – 36 шт.

Вуличний LED світильник консольного типу ST-30-04 має потужність 30 Вт. Цей тип світильників є одним з найбільш популярних моделей саме для вуличного освітлення. Він досить компактний і функціональний, корпус виконаний з м’якого пластику, надійно захищає внутрішній механізм. Всі кріплення і складові світильника надійні і стійкі до деформацій, що захищає його від механічних впливів і, головне, від частої зміни температур. Цей світильник витримує широкий температурний діапазон: від-20○С до + 40○С.

ST-30-04 відрізняється економічністю, як і всі світлодіодні освітлювальні прилади. Він допомагає економити до 80% електроенергії і повністю окупається всього за кілька років своєї роботи. Цей LED світильник легко витримує коливання напруги електромережі і продовжує роботу при стрибках напруги від 95 до 265 W. Має високий ККД завдяки потужному насиченому світловому потоку в 2700 Lm. Виробник вказує термін експлуатації від 50 тис. годин безперервної роботи. До того ж, на світильник видається гарантія 2 роки.

Комунальним підприємством «ВУКГ»  зроблено черговий крок до покращення освітлення вулиць Ніжина, що неодмінно вплине на комфортне та безпечне пересування цими вулицями мешканців у вечірній час.

Джерело: Унєніж

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь