Ніжинський депутат Олег Щербак написав заяву про вихід із фракції та звернувся до Юлії Тимошенко

 

 

 

 

Депутат міськради Олег Щербак написав заяву про вихід із фракції

Член місцевого політичного  осередку “Батьківщина” депутат Ніжинської міськради  Олег Щербак написав заяву про вихід з фракції. Про це він має намір повідомити на місцевому телебаченні.

І хоча остаточне слово за депутатами міськради, які мають своїми голосами підтримати рішення депутата про вихід із фракції, Олег Вікторович вже своє рішення прийняв і запевняє, що змінювати його не збирається.

Що ж один голос прихильники  Юлії Тимошенко втратили. А вибори ще й не починались…

Текст звернення депутата Ніжинської міської ради VII скликання Щербака Олега Вікторовича фракція політичної партії ВО “Батьківщина” до лідера Всеукраїнського Об’єднання “Батьківщина” Тимошенко Ю.В.

Лідеру Всеукраїнського Об’єднання

“Батьківщина” Тимошенко Ю. В.

депутата Ніжинської міської ради

VII скликання

Щербака Олега Вікторовича

фракція політичної партії ВО «Батьківщина»

Відкрите звернення

                                  Шановна Юліє Володимирівна!

Настав час назвати все, що відбувається в Ніжинському

міському осередку політичної партії  ВО “Батьківщина”, своїми іменами. Мені не забракне принциповості та чесності це зробити.

Останнім часом розгорнулася кампанія по дискредитації фракції політичної партії ВО “Батьківщина” в Ніжинській міській раді з боку ГО “Правозахист Плюс”. Ця громадська організація і в місті, і в районі, та й по всьому 209 виборчому округу  асоціюється напряму з політичною партією ВО “Батьківщина”. Але кулуарні дії окремих осіб які наділені розпорядчими функціями в цій громадській організації, довели міський партійний осередок до фактичної руйнації та направлені на знищення авторитету депутатів нашої фракції серед громадськості.

Громадська організація “Правозахист Плюс” створювалася і має на меті відстоювати верховенство права, перешкоджати проявам корупції у всіх сферах нашого життя, в тому числі і в політичній. Натомість, керівні засади в організації посідає особа, яка притягалася до кримінальної відповідальності за хабарництво та має кримінальні наслідки, як то заборону обіймати керівні посади. Саме ця особа, керуючись особистими амбітними переконаннями і принципами, втручається у формування керівних органів міського осередку, паплюжить і підриває авторитет депутатів міської ради від політичної партії ВО “Батьківщина”, а натомість популяризує себе як знаного й авторитетного фахівця в управлінській галузі.

Якщо не змінити процедуру  організації партійних відносин, яка нині агресивно навязується представниками громадської організації, то авторитету не лише міського осередку, а всієї партії буде нанесено непоправну шкоду. Вже сьогодні, через причетність до формування рішень міського осередку саме такої особи, ми втрачаємо значну кількість прихильників нашої партії, втрачаємо людей, які здатні проводити реальні зміни на місцях, що вкрай важливо для реалізації програмних засад і принципів нашої партії.

Голова міського осередку ВО “Батьківщина” Салогуб Валерій Володимирович політик з незаплямованою репутацією, має повагу і підтримку мешканців міста, але не має можливості протистояти недолугій і дискредитуючій політиці ГО “Правозахист Плюс”.

Насторожуючим є і той факт, що ця організація перебрала на себе і повноваження по поповненню рядів політичної партії. При цьому, рішення приймаються одноосібно — представниками громадської організації. Таким же чином формуються і структури виборчих кампаній. То про який результат може йти мова? І як за ці результати може відповідати партійний осередок, який фактично відлучений від партійної роботи та прийняття рішень?

Я не є членом партії ВО “Батьківщина”, але терпіти й бути присутнім при нищенні міського осередку партії, я не можу й не маю морального права.

Як голова постійної комісія міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю, член фракції політичної партії ВО “Батьківщина”, я в своїй діяльності всіляко сприяв об’єднанню фракції й її роботі на користь громади міста Ніжина, робив все можливе для підняття  авторитету партії серед виборців.

На виборах президента України мій округ посів друге місце(розрив дуже незначний) за результатом голосування за нашу партію. Депутатська комісія, яку я очолюю займає лідируючу позицію по виявленню та запобіганню корупційних злочинів в органах місцевого самоврядування. Про мій особистий авторитет серед депутатського загалу говорить те, що сесія не задовольнила мої заяви про зняття своєї кандидатури з посади голови депутатської комісії.  За професією я адвокат (з 2002 року), маю серйозну юридичну й адвокатську практики. І саме як правник, можу дати належну оцінку діям окремих осіб, які представляють ГО “Правозахист Плюс” у відносинах з міським партійним осередком. Я наголошую, діяльність і рішення якими громадська організація впливає на політичний осередок не минають безслідно та матимуть серйозні наслідки і для  ВО “Батьківщина”, зокрема у розрізі підтримки виборцями.

Моя позиція правника не співпадає з позицією представників ГО “Правозахист Плюс” що навязується нашій депутатській фракції.  Тож далі, у звязку з неможливістю впливати на рішення фракції, не бачу можливості та сенсу перебування у фракції і заявляю про свій вихід з неї. Інформую, що мій вихід не повязаний з намірами балотування на нинішніх виборах.  Наголошую, я не буду перебувати і у статусі “тушки” в угоду чиїхось особистих амбітних інтересів.

Після виходу з фракції у статусі позафракційного депутата:
–  
залишаю за собою можливість повернутися до фракції “Батьківщина” , а також можливість бути членом партії;
–  виконуватиму виборчу програму ВО “Батьківщина”, з якою ми разом ішли на вибори і до розробки якої доклав власних зусиль;
– 
координуватиму свої дії з депутатами, для яких принципи і цінності – не пусті слова.
    Рішення про вихід із фракції вважаю логічним, відповідальним і чесним.
Юліє Володимирівна! Звертаюся до Вас як лідера політичної партії ВО “Батьківщина” з єдиним проханням — потрібне Ваше втручання в ситуацію та повне перезавантаження взаємовідносин між політичним осередком і громадською організацією щоб ліквідувати наслідки “ рейдерських дій” окремих осіб, відновити повагу до депутатської фракції та міського осередку партії й досягти заслужених, а не скомпроментованих, результатів у виборчих кампаніях.

З повагою, депутат Ніжинської міської ради Олег Щербак.

 

Джерело: NizhynNews

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь