“Антонов” домігся в суді заборони на експлуатацію “Русланів” у РФ

 

 

 

 

Рішення ухвалила українська Феміда, воно може стати підставою для міжнародних санкцій.

Подільський районний суд Києва за клопотанням головного управління столичної поліції заарештував і заборонив експлуатацію п’яти цивільних транспортних літаків Ан-124-100 російської авіакомпанії “Волга-Днепр”. Про це повідомляє пресслужба юридичної фірми “Ілляшев та Партнери”, яка представляє інтереси державного авіаційного підприємства “Антонов”.

За інформацією юристів, рішення датується 28 травня та передбачає арешт літаків із реєстраційними номерами RA-82068 (серійний номер № 0703), RA-82078 (серійний номер 0710), RA-82045 (серійний номер 0609), RA-82046 (серійний номер 0610), RA-82077 (серійний номер 0709). Вердикт суду схвалено в межах провадження за статтею 281 Кримінального кодексу України про порушення правил повітряних польотів, які створили небезпеку для життя людей або інші тяжкі наслідки.

Представники “Антонова” наголошують, що відтепер будь-яким третім особам (аеропортам, авіавладі) заборонено здійснення будь-яких дій, спрямованих на посадку/зліт (прийом/відправлення) цих літаків. “На думку ДП “Антонов”, слідства і суду допуск зазначених в ухвалі суду літаків Ан-124 до подальшої експлуатації є порушенням положень Конвенції про міжнародну цивільну авіацію та Керівництва до льотної придатності ІКАО”, – пояснив юрист Роман Марченко.

Нагадаємо, “Антонов” є власником сертифікату на тип літака, який відомий під назвою “Руслан”. Українські правоохоронці розслідують факт сертифікації Росавіацією компанії AMTES GmbH в якості розробника модифікації літака Ан-124-100 і видачі додаткового сертифікату на “Руслани” в обхід “Антонова”. Внаслідок таких дій російських посадовців була продовжена льотна придатність машин, що, на думку українських розробників, ставить під загрозу безпечну експлуатацію літаків і життя їх пасажирів та членів екіпажу.

ВІДЕОУкраїнський АН-124 врятував пасажирський літак, який застряг у крижаному полоні

https://1plus1.ua/1plus1video/tsn/den/tsn-za-20170207-ukrainskiy-an-124-spas-passazhirskiy-samolet-kotoryy-zastryal-v-ledyanom-plenu

Джерело: 1plus1.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь