ТОП-5 продуктів з жироспалюючим ефектом

 

 

 

 

Вживання цих продуктів стимулює фізіологічні процеси, що сприяють більш активному позбавлення від зайвого жиру.

 

Раціон харчування має вирішальне значення при схудненні. На сторінках преси дієтологи розповіли, які продукти відіграють роль жироспалювачів для організму.

Мигдаль. Цей горіх насичений здоровими жирами, переробка яких сприяє виведенню з організму застарілих жирових клітин, а також прискорює обмін речовин в організмі. Рекомендована добова доза становить 43 г або близько 30 горішків.

Молочні продукти. Вживання «молочки» допомагає організму ефективніше засвоювати з їжі корисні речовини, що важливо для прискорення метаболічних процесів. Крім того, молочна сироватка за рахунок містяться в ній білків сприяє розвитку м’язової маси, що вимагає додаткових калорій, а, значить, і спалює жир.

Зелений чай. Серед продуктів, які діють як стимулятори схуднення, одним з найактивніших фахівці вважають кофеїн. При цьому експерти попереджають, що краще засвоюється кофеїн не з кави, а з листового зеленого чаю, тому пити такий чай з метою схуднення ефективніше.

У зелених чайних листках, крім кофеїну, також міститься багато катехіну – спільна дія двох речовин особливо наполегливо стимулює обмін речовин і переробку жирових накопичень в енергію.

Гострий перець. Приправлена перцем гостра їжа містить компоненти, які буквально плавлять жир в тілі людини. При цьому речовини, що містяться в гострому перці, позитивно впливають на артерії, захищаючи їх від скупчування бляшок, які можуть призводити до розвитку атеросклерозу.

Жирна риба. Сьомга, тунець, скумбрія, анчоуси, оселедець, сардини насичені омега-3 кислотами – саме ці речовини допомагають активніше позбавлятися від зайвих жирових відкладень. Зокрема, вони покращують чутливість організму до інсуліну і знижують рівень запалення, що стимулює ріст жирової тканини.
Джерело: ukrhealth

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь