Алгоритм отримання ніжинцями рецепту на доступні ліки

 

 

 

 

Вже два роки поспіль на території  України діє урядова програма «Доступні ліки». Дана програма надає можливість кожному українцю отримати безкоштовно, або  з  незначною доплатою ліки за 3-ма категоріями:
-серцево-судинні захворювання;
-бронхіальна астма;
-діабет ІІ типу.
       До переліку лікарських засобів за допомогою програми входить 258 препаратів (108 – іноземного виробництва), з них 64 препарати є безкоштовними для пацієнтів, інші з невеликою доплатою.
       З 1 квітня 2019 року програма реімбурсація «Доступні ліки» запрацювала за Новим Форматом обслуговування, виключно за електронними рецептами.
       Відтепер  пацієнти можуть  отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з НСЗУ.
    За офіційними даними сайту НСЗУ в Чернігівській області укладено 9 договорів з аптечними закладами безпосередньо по м.Ніжин.  Фактично -4 аптечні заклади відпускають ліки за електронними рецептами :
– ТОВ «Данунц» Аптека№1 «Лакс» по вул.Обїжджій, 116/6;
– ТОВ «Ліки України» Аптека тас 129,вул.Шевченка, 107-А;
– ТОВ «Київфарм» Аптека 2, вул.Вокзальна, 1-А;
– ТОВ «МЕД-СЕРВІС» ЦМА №200, вул.А.Амосова,6
      Нова система передбачає скасування квот на обсяг відпущених ліків, що дасть можливість в повному обсязі реалізувати потребу.
Як отримати електронний рецепт:
1)записатися на прийом до лікаря, з яким укладено декларацію. (Незадекларований пацієнт не може отримати рецепт);
2)під час прийому лікар вписує рецепт в електронну систему охорони здоров’я. На телефон пацієнта приходить СМС з номером рецепту (12-значний) та кодом підтвердження (4-значний) за потреби;
3)пацієнт йде в аптеку, що бере участь у програмі «Доступні ліки» та назвавши номер рецепта, а також код підтвердження, отримує необхідні лікарські засоби.
Виписаний рецепт дійсний 30 діб.
Аптеку –учасницю  програми можна знайти за відповідною наліпкою при вході у аптечний заклад, або зателефонувати на номер 1677.
КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»
Ніжинської міської ради Чернігівської області 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь